In 4 stappen automatisch afspelende Facebook-video’s uitschakelen
Gijs Ettes

Dat video’s in Facebook sinds een aantal maanden automatisch starten, is voor velen een feature die voornamelijk irritatie opwekt. Vooral als je gebruikmaakt van een krappe databundel is het onhandig als  op deze manier ongewenst  MB’s verloren gaan.

Automatisch afspelende Facebook-video’s

Facebook-video'sGelukkig heb je de mogelijkheid om de Facebook-video’s – die automatisch starten wanneer je erlangs scrolt – uit te schakelen. Daarnaast is het mogelijk om ze alleen automatisch af te laten spelen als je bent verbonden met een wifi-netwerk. Dan snoepen  ze in ieder geval geen MB’s van je databundel af. Hieronder laten we je zien welke stappen je moet doorlopen.

  1. Start de Facebook-app en klik op de menuknop rechtsboven;
  2. Scrol naar beneden en tik op ‘Appinstellingen’;
  3. Druk op ‘Video automatisch afspelen’ en kies ‘Uit’;
  4. Wil je dat de Facebook-video’s alleen afspelen als je verbonden bent met wifi, selecteer dan ‘Wifi’

Zoals je ziet in het instellingenvenster van Facebook kun je ook meldingen en geluiden voor de app beheren. Wil je het datagebruik verder beperken, pas dan het vernieuwingsinterval aan en zet Facebook Chat uit.

Daarnaast kun je de automatische functie dat foto’s worden verbeterd uitzetten en ervoor kiezen dat links met de externe browser worden geopend. Dat laatste is wel zo handig, aangezien de ingebouwde browser van Facebook (vooralsnog) niet heel functioneel is.

Het laatste nieuws over Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.