Tip: Automatisch afspelende video’s in Google Play uitschakelen
Michel van 't Klaphek

Stoor jij je ook aan de automatisch afspelende video’s van de Google Play Store? Je bent niet de enige. Google heeft namelijk een functie toegevoegd om de filmpjes te blokkeren. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Automatisch afspelende video’s uitschakelen in Google Play

Het is een luxeprobleem, maar wel een irritante: automatisch afspelende video’s op het internet. Vanuit de makers een logische keuze, zo kun je immers klanten laten zien wat je te bieden hebt, maar voor consumenten vaak behoorlijk vervelend. Gelukkig is het vanaf nu mogelijk om deze filmpjes in de app-winkel van Google het zwijgen op te leggen.

Automatisch afspelende video’s in Google Play uitschakelen doe je zo:

  1. Open de Google Play Store op je Android-smartphone of -tablet;
  2. Tik op de drie streepjes linksboven in het scherm;
  3. Kies ‘Instellingen’;
  4. Selecteer ‘Video’s automatisch afspelen’;
  5. Tik op de onderste optie.

automatisch afspelende video's google play blokkeren

Kies je voor de tweede optie, dan spelen de video’s alleen af als je verbonden bent met een wifi-netwerk. Bij de bovenste optie spelen video’s altijd af, ook als je mobiele data gebruikt. Als je een kleine databundel hebt loopt deze keuze wellicht in de papieren.

Automatisch afspelende video’s in Google Play komen op verschillende plekken voor. Het meest opvallend zijn ze in het Games-gedeelte van de app-winkel. Hier laten makers bijvoorbeeld trailers van hun spel zien. Ook in het tabblad met aanbevelingen kom je vaak automatisch afspelende filmpjes tegen.

Meer tips voor Google Play

Met nog een paar dagen in 2019 te gaan is het tijd om terug te blikken of afgelopen jaar. Ook Google is niet vies van eindejaarslijstjes en bracht begin december daarom een overzicht van de beste apps van 2019 uit. En heb je nog geen cadeautje voor tijdens de feestdagen? Waarom koop je geen Google Play-tegoedbon? Zo’n digitale bon is praktisch, direct in huis en iemand kan zelf beslissen wat hij of zij ermee koopt.

Lees het laatste nieuws over Google Play

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.