Tip: zo zet je automatische vertalingen van app-beschrijvingen uit in Google Play

Michel van 't Klaphek
11 september 2018, 16:48
2 min leestijd
Tip: zo zet je automatische vertalingen van app-beschrijvingen uit in Google Play

Vind je die lelijke beschrijvingen in Google Play ook zo irritant en rommelig? Android Planet laat zien hoe je automatische vertaling uitzet en weer een nette app-omschrijving krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Automatische vertaling Google Play uitzetten: zo doe je dat

Sommige apps in de Play Store hebben nogal opmerkelijke beschrijvingen. “Neem controle van uw favoriete karakter”, “Houden bij sporten en oefeningen” en “Best Bird actie game”, om maar wat voorbeelden te noemen.

Deze teksten maken een rommelige indruk. Het is daarom vaak fijner om de tekst in de oorspronkelijke taal te lezen, en de automatische vertaling uit te zetten. Op die manier zie je hoe de ontwikkelaar zelf zijn app omschrijft, en oogt de app meer verzorgd en professioneel.

Zo zet je automatische vertalingen uit in Google Play:

  1. Ga naar een app met een rare omschrijving. We gebruiken als voorbeeld Jurassic World Alive;
  2. Tik op ‘Meer informatie’ en ga op zoek naar het vertaalicoon rechtsbovenin;
  3. Druk hierop en als het goed is, verandert de tekst naar het Engels.

Voortaan worden app-beschrijvingen standaard in het Engels getoond. Wil je terugschakelen naar het Nederlands? Volg dan bovenstaande stappen opnieuw. Er is helaas geen mogelijkheid om de korte omschrijving ook in het Nederlands te tonen. Dit kan alleen wanneer je de taal van je Android-telefoon verandert naar het Engels.

Bezoek je de Play Store vaak via een computer of laptop? Ook dan is er een manier om de automatische vertaling uit te zetten, hetzij via een andere manier. Verander aan het eind van de url “hl=nl” naar “hl=en”. Hierdoor wordt alles op de pagina vertaald naar het Engels. Het website-adres komt er dan bijvoorbeeld zo uit te zien: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rovio.baba&hl=en

Waarom hebben apps zulke rare beschrijvingen?

Ontwikkelaars moeten hun apps altijd in het Engels aanleveren bij Google. Zij kunnen er hierbij voor kiezen om hun app automatisch naar andere talen te vertalen, of dit zelf te doen. Aangezien Nederlands een relatief kleine taal is, kiezen zij vaak voor de eerste optie.

Lees meer over Google Play

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu