De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

In 3 stappen het energieverbruik van Google Maps verminderen

Redactie
10 juli 2013, 14:30
1 min leestijd
In 3 stappen het energieverbruik van Google Maps verminderen

Google Maps is één van de meest batterijslurpende Android apps. Dit komt omdat Google automatisch veel instellingen activeert, waardoor het energieverbruik van Google Maps enorm toeneemt. Android Planet laat je zien welke functies je beter kunt uitschakelen en waarom.

Lees verder na de advertentie.

Batterijverbruik Google Maps verminderen

De boosdoener bij Google Maps zijn de locatie-instellingen. Deze houden bij waar je bent geweest en hoewel de functie voor sommige apps belangrijk is, trekt het je Android-toestel in een vrij korte tijd leeg. Daarnaast maken de locatie-instellingen het toestel ook om een specifiek ingestelde interval wakker om naar de betreffende locatie te zoeken. De gps-chip is daarbij lang niet één van de meest energiezuinige componenten van een smartphone.

  1. Om de locatie-instellingen uit te zetten, open je Google Maps en ga je naar instellingen. In de app open je het instellingen-menu door op het icoontje aan de linker zijde te klikken of door van links naar rechts te swipen
  2. In de instellingen ga je naar Google Locatie-instellingen
  3. Om vervolgens ‘locatiemelding’ en ‘locatiegeschiedenis’ uit te schakelen

De locatiemelding gebruikt Google om aan andere apps onopgemerkt je locatie door te geven, zoals Google Now. Hierdoor weet Google Now bijvoorbeeld of je in de buurt van een bioscoop bent en zo ja, welke bioscoop dat dan is. De locatiegeschiedenis houdt bij waar je allemaal bent geweest, ook een feature die voor Google Now belangrijk is. Beide opties uitschakelen zorgt ervoor dat Google Maps niet meer constant is ingeschakeld om je locatie door te geven en op te slaan.

Lees meer over Google Maps

Bekijk ook onze uitgebreide artikel over Google Maps Android, met allemaal handige tips en trucs.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu