In 3 stappen advertenties in HTC Blinkfeed uitschakelen

HTC  is bezig met een grote test om advertenties in het sociale homescreen Blinkfeed te tonen. Er is echter ook een mogelijk om de reclame uit te schakelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Aanvankelijk krijgen alleen Duitse, Britse, Amerikaanse, Chinese en Taiwanese gebruikers de gesponsorde content te zien, maar het is aannemelijk dat – indien de test volgens HTC positief verloopt – ook Nederlandse en Belgische HTC-gebruikers reclame in Blinkfeed krijgen te zien. Android Planet laat zien hoe je ervoor zorgt dat je geen reclame in het sociale homescreen krijgt.

In 3 stappen Blinkfeed reclame uitschakelen

  1. blinkfeed-block-ads-htc-one-m9Swipe bij het Blinkfeed-scherm van links naar rechts om het menu te openen en druk op de drie stippen en ga naar ‘Instellingen’.
  2. Scoll naar onderen tot je bij ‘Beheer advertenties’ – in het Engels ‘Manage ads’ – bent. Dit staat onder het kopje ‘Aanpassen’.
  3. Vink de optie voor advertenties in Blinkfeed uit.

Dat was het. Hierna zie je geen meer advertenties in Blinkfeed.

HTC  hoopt gebruikers met de advertenties te kunnen helpen met `het ontdekken van nieuwe apps, producten en/of services`. Toch zal het HTC vooral te doen zijn om geld te verdienen; eerder werd duidelijk dat bijvoorbeeld bedrijven en ontwikkelaars advertenties kunnen inkopen om hun apps en diensten aan te prijzen.

Laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.