Tip: verplaats de navigatiebalk van Chrome naar de onderkant

Wouter Nijsen
19 februari 2018, 16:42
1 min leestijd
Tip: verplaats de navigatiebalk van Chrome naar de onderkant

Met Chrome voor Android kun je de navigatiebalk naar de onderkant verplaatsen, wat handig is als je je smartphone moeilijk met één hand kunt bedienen. Zo stel je het in. 

Lees verder na de advertentie.

Chrome navigatiebalk verplaatsen

Smartphones met een 5,5 inch-scherm of groter zijn tegenwoordig heel normaal, maar door het flinke display zijn toestellen niet bepaald handzaam. De meeste Android-telefoons zijn vrijwel onmogelijk met één hand te bedienen, waarbij je de telefoon met twee handen moet vastpakken om bij de bovenkant van het scherm te kunnen.

Gelukkig voegen fabrikanten vaak features toe om het gebruik met één hand te versimpelen, door bijvoorbeeld het scherm te ‘verkleinen’ en verplaatsen. Ook de Android-versie van Chrome heeft een handige feature. Het is mogelijk om de navigatiebalk, waarmee je een url invoert, met Google zoekt, schakelt tussen tabbladen of de instellingen opent, te verplaatsen naar de onderkant. Zo kun je makkelijker bij de belangrijkste onderdelen van de browser.

  1. Open Chrome op je Android-toestel en typ in de url chrome://flags;
  2. Vervolgens worden de ‘geheime’ instellingen van de browser geopend. Tik hierna op het menu (drie puntjes) rechtsboven en selecteer ‘Vinden op pagina’;
  3. Zoek naar ‘Chrome home’, waarna de optie in beeld verschijnt. Zorg dat de functie op ‘Enabled’ staat en start Chrome opnieuw op via de balk onderin;
  4. Heb je de stappen doorlopen, dan zit de navigatiebalk voortaan standaard aan de onderkant van de browser.

Goed om te weten is dat de ‘Chrome home’-functie experimenteel is en niet officieel in de browser verwerkt zit. Het kan dus zijn dat je tegen crashes of andere problemen aan loopt. Is dit het geval, dan kun je de optie weer uitschakelen door de stappen hierboven te doorlopen.

→ Op zoek naar meer? Check het overzicht met handige Android-tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu