De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo gebruik je Chrome voor Android zonder internetverbinding

Wouter Nijsen
14 maart 2018, 10:56
1 min leestijd
Zo gebruik je Chrome voor Android zonder internetverbinding

De offline functies van Chrome zijn enorm handig en werden eerder dit jaar een stukje slimmer. Maar hoe werkt het precies? Android Planet laat in dit artikel zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

Chrome offline: zo werkt het

Chrome beschikt sinds een tijdje over uitgebreide offline-opties. Die zijn vooral bedoeld voor landen waar je minder kunt vertrouwen op snel en stabiel mobiel internet, maar ook in Nederland komen ze goed van pas. Zo kun je (langere) artikelen downloaden, om ze offline beschikbaar te maken voor bijvoorbeeld in het vliegtuig.

Het downloaden van een pagina in Chrome is behoorlijk simpel. Ga naar een website en zoek naar een pagina (of artikel) die je wilt opslaan. Tik vervolgens op de link en houd even ingedrukt totdat het menu in beeld verschijnt. Hier vind je de optie ‘Link downloaden’, waar je op moet drukken om de pagina offline beschikbaar te maken.

Opgeslagen pagina’s openen

Gebruik je vervolgens Chrome offline, dan kun je de gedownloade pagina alsnog openen door een nieuw tabblad te openen. Swipe vervolgens iets naar beneden totdat je onder ‘Downloads’ de webpagina terugvindt. Hier kun je vervolgens op tikken om te beginnen met lezen. Dit werkt overigens ook als je wél verbonden bent met het internet. Opgeslagen pagina’s herken je aan de woorden ‘Offline’ in de adresbalk bovenin.

Pagina later downloaden

Heb je even geen internetverbinding maar probeer je wel een website te bezoeken, dan krijg je automatisch een foutmelding te zien. Hier is het echter ook mogelijk om de pagina voor later te downloaden, zodat Chrome de opgevraagde pagina’s op de achtergrond binnen haalt als je weer verbinding maakt met internet. Je herkent de functie aan de blauwe balk onderin met ‘Pagina later downloaden’.

→ Op zoek naar meer? Check ons overzicht met veel meer handige Android-tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu