Zo sluit je snel alle tabbladen in de Android-versie van Chrome

Voor Android-tablets zijn er weinig browsers te vinden die fijner in gebruik zijn dan Chrome. De bètaversie heeft enkele handige features, waarvan we er eentje uitlichten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Snel alle tabbladen afsluiten

chrome tabbladenIn de bèta heb je sinds kort namelijk de optie om alle Chrome tabbladen in één keer te sluiten. Heb je veel tabs openstaan, dan hoef je ze niet meer een voor een aan te tikken. Of de functie ook zijn weg zal vinden naar de stabiele build van Chrome is nog niet bekend, maar je kunt hem nu alvast proberen door de stappen hieronder te doorlopen.

  1. Ga naar Google Play en download Chrome Beta als je dat nog niet hebt gedaan;
  2. Heb je enkele tabbladen in Chrome openstaan, houd dan even je vinger gedrukt op het kruisje dat je normaliter gebruikt om een tabblad te sluiten;
  3. Er verschijnt nu een menu-item dat je optie geeft om alle Chrome tabbladen in één keer te sluiten.

chrome tabsWil je alle Chrome tabbladen sluiten op je smartphone, tik dan vanuit de browser rechtsboven op het icoontje dat het aantal geopende tabs weergeeft. Als je vervolgens op de optieknop (eveneens rechtsboven) tikt, verschijnt de optie ‘Alle tabbladen sluiten’. Druk hierop en alle browsertabbladen worden ineens gesloten. De functie is ook aanwezig in de stabiele versie van Chrome voor Android.

Download Chrome Beta in Google Play

Download Chrome (stabiele build) in Google Play

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.