Tip: verwijder Chrome-tabbladen bij recente apps
Wouter Nijsen

Sinds Android 5.0 (Lollipop) worden alle Chrome-tabbladen die zijn geopend getoond in het overzicht met recente apps. Android Planet laat zien hoe je dat uitschakelt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Chrome tabbladen weghalen uit het recente app-overzicht

Chrome-tabbladenEen kleine aanpassing die door Android 5.0 (Lollipop) werd doorgevoerd, is dat tabbladen uit de Chrome-browser in het overzicht met recente apps verschijnt, dat door Google ook wel het Overview-scherm wordt genoemd. Een handige feature, omdat je zo in één keer navigeert naar een specifieke tabblad of website.

Toch zorgt het er ook voor het overzicht met recente apps wat onoverzichtelijk wordt, zeker wanneer je veel verschillende tabbladen open hebt staan. Gelukkig biedt Google de mogelijkheid om dit te voorkomen. Door onderstaande drie stappen te doorlopen, pas je de benodigde instellingen aan.

  1. Open de Chrome-browser op je Android en tik op het knopje (drie puntjes) rechtsboven;
  2. Druk op ‘Instellingen’ en kies voor ‘Tabbladen en apps samenvoegen’;
  3. Zet de functie aan door op het schakelaartje te tikken en bevestig de wijziging.

Dat was het! Chrome sluit zichzelf vervolgens af en start opnieuw om de wijzigingen door te voeren. Hierna gebruik je Chrome op eenzelfde manier als alle Android-versies vóór Android Lollipop. Gebruik je toch liever de Chrome-tabbladen in het overzicht met recente apps, dan kun je de optie weer inschakelen door bovenstaande stappen opnieuw te doorlopen.

Laatste nieuws over Chrome

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.