Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo zoek je naar specifieke woorden in Chrome voor Android

Wouter Nijsen
30 juli 2015, 17:45
1 min leestijd
Zo zoek je naar specifieke woorden in Chrome voor Android

Het zoeken naar specifieke woorden op een webpagina in Chrome is op de desktop makkelijk, maar in de Android-versie even zoeken. In deze tip laat Android Planet zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de Chrome zoeken op pagina-functie

Wanneer je op een pc in een Chrome-tabblad wilt zoeken naar specifieke woorden, hoef je alleen de toetsencombinatie Ctrl+F te gebruiken. Op Android kan dat simpelweg niet, waardoor je de zoekfunctie in de mobiele variant van Chrome op een andere manier moet benaderen.

Chrome zoeken op pagina

De zogenoemde `Zoeken op pagina`-functie is erg handig wanneer je snel een specifiek woord of  een bijhorend stuk tekst wilt vinden. Zo hoef je niet een lange webpagina door te spitten om bij hetgeen te komen dat je zoekt. In de stappen hieronder leggen we uit hoe het in de Chrome-browser voor Android werkt.

  1. Open Google Chrome op je Android-toestel en tik op het knopje (drie puntjes) rechtsboven. Hierna krijg je enkele opties van de browser te zien;
  2. Druk vervolgens op de optie `Zoeken op pagina` om de zoekfunctie van Chrome te activeren. Tik tot slot een zoekwoord in.

Dat was het! Wanneer je een zoekwoord heb ingevuld, worden de resultaten getoond en geel gemarkeerd. Met de knopjes rechtsboven kun je gemakkelijk tussen de gevonden woorden schakelen, of de `Zoeken op pagina`-functie weer afsluiten. De balk aan de rechterkant geeft een handig overzicht van waar het betreffende woord op de pagina is gevonden.

Het laatste nieuws over Chrome

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu