Tip: zo kun je sneller je Chromebook tetheren aan je Android-smartphone

Thomas Haenen
28 januari 2019, 12:03
2 min leestijd
Tip: zo kun je sneller je Chromebook tetheren aan je Android-smartphone

Even een mobiele hotspot opzetten met je Android-smartphone zodat je onderweg met je laptop aan de slag kunt, wordt een stuk makkelijker. Android-apparaten en Chromebooks zijn binnenkort razendsnel verbonden.

Chromebook Instant Tethering met je Android-smartphone

Wil je nu online gaan op je laptop met het mobiele internet van je smartphone, dan moet je elke keer een aantal stappen doorlopen. Activeer de hotspot op je smartphone, stel een wachtwoord in, en typ dat wachtwoord vervolgens over op je laptop. De ‘Instant Tethering’-feature van Google gaat het makkelijker maken voor gebruikers van Chrome OS-laptops en Android-smartphones.

Beide apparaten zijn namelijk gekoppeld aan je Google-account. Bovendien kun je je Android-toestel al langer gebruiken als beveiligingsmethode. Bevindt je smartphone zich op dezelfde locatie als je laptop, dan ontgrendelt je laptop direct. ‘Instant Tethering’ zorgt ervoor dat ook de internetverbindingen van de twee apparaten aan elkaar worden gekoppeld. Ben je niet in de buurt van een wifi-verbinding thuis of op kantoor, dan zal de Chromebook automatisch proberen het internet op te gaan via je smartphone.

Chromebook Instant Tethering

Deze feature is al een tijdje beschikbaar voor Google’s eigen apparaten: de relatief prijzige Pixelbook en Google Pixel-smartphones. Nu lijkt Instant Tethering echter uitgerold te worden naar vrijwel alle Android-smartphones en Chromebooks, zo ontdekte Android Police.

Koppel je Android-smartphone en Chromebook

Als je je Chromebook de eerste keer instelt, krijg je tijdens dat proces de vraag of je je Android-smartphone wil koppelen. Instant Tethering kan vervolgens automatisch worden toegepast zonder dat je daar nog iets voor moet doen. Heb je je Android-smartphone nog niet gekoppeld, volg dan deze stappen:

  1. Druk rechtsonder om de klok van je Chromebook;
  2. Selecteer ‘Instellingen’;
  3. Ga naar de ‘Verbonden apparaten’-sectie en klik op de ‘Instellen’-knop onder ‘Android-toestel’;
  4. Doorloop de stappen die in beeld verschijnen en bevestig je koppeling op je smartphone.

Vervolgens kun je via de instellingen aangeven welke koppelacties wel en niet uitgevoerd mogen worden met jouw Android-smartphone. Heb je namelijk maar een kleine databundel, dan kun je maar beter niet continu je internetverbinding delen.

Let op: Instant Tethering is op moment van schrijven alleen beschikbaar in de Chrome OS-bèta. Waarschijnlijk is de nieuwe software binnen enkele weken voor iedereen beschikbaar, maar voor nu moet je dus nog iets meer moeite doen. Zorgt eerst dat je over versie 73.0.3669.0 van Chrome OS Dev beschikt, en open vervolgens chrome://flags/#instant-tethering in je browser. Daar kun je Instant Tethering activeren.

Lees meer over Chrome OS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu