De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Stapsgewijs een nieuwe Chromebook instellen

Redactie
31 maart 2015, 15:33
2 min leestijd
Stapsgewijs een nieuwe Chromebook instellen

Chromebooks zijn bezig aan een flinke opmars, en dat is niet zo gek. Ze zijn goedkoop, je hoeft er geen zwaar besturingssysteem op te draaien en ze werken naadloos samen met de diensten van Google. Maar Chrome OS is wel even wennen.

Lees verder na de advertentie.

Werken in de cloud

chromebook instellen
De laatste bètaversie van Chrome OS bevat Google Now.

De grootste kwaliteit van Chromebooks is de manier waarop je je bestanden opent. Die staan namelijk niet op een harde schijf. Alles zweeft in de cloud, en je kunt er alleen bij komen via je browser. Dat is meteen ook de grootste valkuil: Chromebooks werken niet zo handig als je geen internetverbinding hebt, al is er inmiddels al een steeds groter wordend scala aan offline apps beschikbaar. Sowieso kun je zonder internet nog steeds in Gmail, Google Docs, Sheets en Drive werken.

De op de browser gebaseerde filosofie van Chromebooks is wel een verademing als je veel gebruikmaakt van  de diensten van Google. Gmail en Google Drive zijn zeer belangrijke apps, die steeds meer offline mogelijkheden krijgen en goed zijn geïntegreerd in het besturingssysteem. Het werkt allemaal prettig, maar als je gewend bent aan een Windows-pc of een Mac, moet je wel even een drempel over.

Chromebook instellen

chromebook pixel 2

Wil je je Chromebook instellen, dan is het de moeite waard om eerst eens in de Chrome Web Store (de digitale winkel voor Chrome-apps) te kijken. Het Chrome App-ecosysteem heeft het afgelopen jaar een grote vlucht genomen en er is zelfs een apart gedeelte voor offline apps.

Maar hoe kun je nu offline in  Gmail en Drive werken en bijvoorbeeld een printer aan je Chromebook koppelen om je bestanden af te drukken? Stapsgewijze uitleg daarover vind je in deze how-to. En meer handige tips voor het optimaal benutten van de mogelijkheden van Chromebooks vind je hier.

Het laatste nieuws over Chrome OS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu