De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: zo gebruik je de gastmodus van de Chromecast

Wouter Nijsen
24 april 2019, 13:58
2 min leestijd
Tip: zo gebruik je de gastmodus van de Chromecast

De Chromecast-gastmodus geeft gebruikers de mogelijkheid om zonder met het wifi-netwerk van de hdmi-stick verbonden te zijn, toch content naar de Chromecast te casten.

De Chromecast werkt normaliter met een wifi-verbinding. Toch wil je soms zonder wifi-verbinding casten, of anderen gebruik laten maken van jouw Chromecast zonder dat ze eerst met jouw wifi-netwerk moeten verbinden. Die functionaliteit is al geruime tijd aanwezig op de Chromecast en hoef je alleen zelf te activeren.

Chromecast gastmodus inschakelen: zo werkt het

chromecast gastmodus

Volg de stappen hieronder om de gastmodus van je Chromecast in te schakelen. Zorg wel dat je smartphone (of tablet) verbonden is met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast.

  1. Open de Google Home-app op je Android-apparaat;
  2. Tik in het overzichtsscherm op je Chromecast;
  3. Druk vervolgens in het scherm dat verschijnt op het tandwieltje rechtsboven;
  4. Hier vind je de optie om de gastmodus in te schakelen.

En dat is het! De Chromecast zendt vervolgens zijn aanwezigheid uit naar mobiele apparaten in de buurt met behulp van de wifi-verbinding en locatie. Vervolgens geneert de hdmi-stick van Google een pincode van vier cijfers die nodig is om naar de Chromecast te casten. Die pincode zie je op de backdrop van de Chromecast en in de Google Home-app.

Ook interessant: stel zelf je nieuwe Chromecast in met deze stappen

De gastmodus is natuurlijk ook ideaal voor als je de nieuwste Chromecast hebt aangeschaft. Het apparaatje is onder meer verkrijgbaar bij Coolblue en Bol.com, en hebben we op Android Planet onlangs getest. Check hieronder de conclusie van de Chromecast (2018) review.

De nieuwe Chromecast introduceert geen grote verbeteringen, maar behoudt het gebruiksgemak van zijn voorgangers. Door de iets sterkere hardware en toevoeging van 1080p 60fps-ondersteuning en multiroom audio is het apparaatje weer up-to-date. Wel blijft het jammer dat je de veel duurdere Chromecast Ultra moet aanschaffen om in 4K te streamen. Heb je de tweede generatie Chromecast uit 2015, dan is er niet echt een reden om meteen te upgraden. Zit de allereerste Chromecast nog in je tv, dan is de overstap wél de moeite waard.

Check onze nieuwste Chromecast-artikelen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu