Tip: Voeg je Chromecast toe aan een speakergroep in Google Home

Erwin Vogelaar
18 november 2018, 10:56
1 min leestijd
Tip: Voeg je Chromecast toe aan een speakergroep in Google Home

Het is nu mogelijk om een Chromecast toe te voegen aan een speakergroep in de Google Home-app. Handig als die Chromecast verbonden is aan de beste audio-oplossing in je huis.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast speakergroep maken

Binnen de Google Home-app is het mogelijk om een speakergroep te maken. Op deze manier speel je zonder vertraging muziek af in verschillende kamers van je huis. Uiteraard werkte deze functie al met de Chromecast Audio, die van domme speakers slimme speakers maakt.

De reguliere Chromecast kon je echter niet toevoegen. Dat komt doordat het apparaatje voornamelijk wordt gebruikt voor beeld op de televisie. Toch staat die televisie soms in verbinding met een uitstekend entertainmentsysteem, dat op deze manier niet mee kan doen met de andere speakers. Tot nu, want met de nieuwste firmware-update is het wel mogelijk.

chromecast speakergroep

Om een audiogroep te maken doorloop je de volgende stappen:

  1. Open de Google Home-app;
  2. In de Huis-tab druk je op de plusknop met ‘Toevoegen’;
  3. Kies voor ‘Speakergroep maken’;
  4. Kies de speakers en Chromecasts die je wil toevoegen aan deze groep en druk op ‘Volgende’;
  5. Verzin een naam voor de groep en druk op ‘opslaan’.

Als je later de groep wil uitbreiden, of juist speakers wil verwijderen, dan kan dat ook. In de Google Home-app vind je de speakergroep onder het kopje ‘Groepen’. Ga naar de instellingen van die groep door op het tandwieltje te tikken en tik op ‘Apparaten kiezen’.

Deze update rolt nog maar net uit, dus als het nog niet werkt bij jou, kun je het beste een paar dagen wachten. Lukt het dan nog niet? Start je Chromecast dan opnieuw op.

Elke week kiezen we vijf nieuwe Chromecast-tips met series en films om te kijken, maar ook muziek-albums en podcasts om te luisteren. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu