Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Tip: Bestuur je Chromecast via je stem zonder Google Home

Wouter Nijsen
16 oktober 2018, 10:34
2 min leestijd
Tip: Bestuur je Chromecast via je stem zonder Google Home

Het is mogelijk om je Chromecast via stembesturing opdrachten te geven. Hier heb je geen Google Home of Home Mini voor nodig, maar wel de Google Assistant op je smartphone. Dit is hoe het we

Lees verder na de advertentie.

Chromecast stembesturing via Google Assistent

Eén van de handigste functies van Google Home is de mogelijkheid om je Chromecast stemopdrachten te geven. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen dat je een specifieke serie op Netflix wil kijken, waarna je Chromecast dit op de televisie plaatst. Of je zegt dat je bepaalde muziek of een podcast op specifieke speakers wil afspelen, en dat gebeurt dan ook. Handig, maar de Google Home is nog niet in de Benelux te koop. Daar komt binnenkort verandering in, maar er is al een tijdelijke oplossing.

Lees ook: Google Home vanaf 24 oktober in Nederland te koop

Google Assistent op je smartphone kan namelijk ook contact leggen met je Chromecast. Of het nou een Chromecast in je televisie, Chromecast Audio voor een speaker of een apparaat met ingebouwde Google Cast-ondersteuning is.

Zorg wel dat je je Netflix- en Spotify koppelt in de Google Home-app. Hiervoor tik je in de app op het profiel-icoontje rechtsonder, waarna je via ‘Instellen of toevoegen’ bij ‘Muziek en audio’ en ‘Video’s en foto’s je accounts kunt linken. Heb je dit gedaan, dan kun je via een simpele stemopdracht een Netflix-serie of Spotify-liedje afspelen. Activeer de Google Assistent op je Android-toestel en zeg bijvoorbeeld ‘Speel The Haunting of Hill House’ om de serie direct op je Chromecast te starten.

Ook in het Nederlands

Om deze functie te gebruiken kan de systeemtaal van je toestel gewoon op Nederlands staan. De Google Assistent spreekt immers sinds dit jaar onze taal. Vervolgens kun je vragen om films of series op de hdmi-dongle af te spelen. Het is ook mogelijk om ‘speel Kanye West op de speakers in de huiskamer’ te zeggen, of korte opdrachten als ‘volgend nummer’ of ‘zet het geluid harder’ te geven.

De feature werkt natuurlijk ook op de derde generatie Chromecast, die onlangs in Nederland werd uitgebracht. Wil je weten welke nieuwe functies het apparaatje heeft? Check dan onze uitgebreide Chromecast (2018) review, waarin we je alles vertellen.

Conclusie Chromecast (derde generatie) review

De nieuwe Chromecast introduceert geen grote verbeteringen, maar behoudt het gebruiksgemak van zijn voorgangers. Door de iets sterkere hardware en toevoeging van 1080p 60fps-ondersteuning en multiroom audio is het apparaatje weer up-to-date. Wel blijft het jammer dat je de veel duurdere Chromecast Ultra moet aanschaffen om in 4K te streamen. Heb je de tweede generatie Chromecast uit 2015, dan is er niet echt een reden om meteen te upgraden. Zit de allereerste Chromecast nog in je tv, dan is de overstap wél de moeite waard.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu