De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

In 4 stappen controleren welke Android-versie op je toestel staat

Wouter Nijsen
26 oktober 2018, 13:47
2 min leestijd
In 4 stappen controleren welke Android-versie op je toestel staat

Dagelijks lees je op Android Planet welke mogelijkheden je Android-toestel heeft en welke smartphones de moeite waard zijn. Maar lang niet alle functies zijn beschikbaar op alle apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Stap voor stap: welke Android-versie heb je?

Om te zien op welke Android-versie jouw toestel draait, volg je onderstaande stappen. In ons Android versies-overzicht zie je wat de meest recente editie van het besturingssysteem is en hoe de versies van elkaar verschillen.

  1. Ga op je smartphone naar de Instellingen;

  2. Scrol naar beneden en kies ‘Over de telefoon’ of een soortgelijke sectie;

  3. Bij het onderdeel ‘Android-versie’ of ‘Firmwareversie’ zie je welke software op je toestel is geïnstalleerd is;

  4. Druk op ‘Systeem-updates’ om te zien of er een update beschikbaar is voor jouw toestel.

In het scherm ‘Over de telefoon’ is nog meer informatie op te vragen, zoals het IMEI- en telefoonnummer. Dat laatste is handig als je een vreemde simkaart in het toestel hebt gestoken en wilt controleren wat het nummer is. Het modelnummer komt ook van pas om te achterhalen of een bepaalde app wel op jouw toestel werkt. In de Play Store wordt bij elke app aangegeven welke Android-versie je minimaal nodig hebt.

Android-versie bepaalt welke apps je kunt gebruiken

De Android-versie waarop jouw smartphone of tablet draait, is van invloed op welke apps je kunt downloaden en installeren. Populaire applicaties als WhatsApp en Facebook draaien ook op oudere versies, maar er zijn genoeg apps en games die een hogere versie vereisen. Beschikt jouw toestel daar niet over, dan kun je de app simpelweg niet gebruiken.

Daarnaast brengt elke nieuwe Android-versie een hoop nieuwe functies verbeteringen met zich mee, onder meer op het gebied van beveiliging. Oudere versies bevatten regelmatig ernstige beveiligingslekken die met latere updates zijn gedicht. Als je toestel geen updates meer ontvangt (omdat het bijvoorbeeld ouder is dan twee/drie jaar), dan is het aan te raden om het op een gegeven moment te vervangen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's