De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Zo maak je een qr-code met de CoronaCheck-app in 5 stappen (+ video!)

Michel van 't Klaphek
4 november 2021, 15:07
2 min leestijd
YouTube video player

Wil je binnenkort op vakantie of naar een evenement, dan heb je CoronaCheck nodig. Met deze app maak je een qr-code om te bewijzen dat je niet besmettelijk bent voor andere reizigers of bezoekers. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Qr-code maken met CoronaCheck

Update 27-12-2021: We hebben ook een los artikel gepubliceerd, waarin we stap voor stap beschrijven hoe je je boostervaccinatie kunt toevoegen aan CoronaCheck!

Origineel artikel: Sinds 24 juni werkt CoronaCheck in Nederland. Je gebruikt de app om toegang te krijgen tot een discotheek of festival. Vanaf 1 juli gebuik je CoronaCheck ook wanneer je (binnen Europa) op reis gaat.

Doel van de app is dat je een digitaal vaccinatiebewijs, herstelbewijs of (negatief) testbewijs kunt aanmaken. Deze informatie wordt vervolgens omgezet in een qr-code en die wordt weer gescand bij de ingang van een evenement, of bijvoorbeeld voordat je het vliegtuig instapt.

CoronaCheck werkt hiervoor samen met de systemen van de GGD en RIVM. Het is gelukkig heel makkelijk om jouw persoonlijke informatie in de app te krijgen:

  1. Download en installeer CoronaCheck in de Play Store, mocht je dat nog niet gedaan hebben;

  2. Check de info, tik op de knop ‘Bewijs toevoegen’ en kies onderaan voor ‘Volgende’;

  3. Geef nu aan of je een negatieve testuitslag, herstelbewijs of een vaccinatiebewijs aan CoronaCheck wil toevoegen;

  4. Vervolgens wordt je doorgestuurd naar een mobiele website waar je kunt inloggen met je DigiD. Aanmelden daarbij kan via de DigiD-app, met een sms-controle of met je identiteitskaart;

  5. Wacht heel even en – als het goed is – wordt nu jouw vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag uit de systemen gehaald. Tik tot slot nog even op ‘qr-code maken’ en klaar.

Tip: zo maak je een qr-code met de CoronaCheck-app

Vanaf 1 juli reis je dus internationaal met CoronaCheck. Tijdens dit proces moet je onderin het scherm uit stap 5 aangeven dat je graag op pad wil met de app. Vervolgens kun je ook een Europese qr-code aanmaken. De app maakt namelijk onderscheid tussen codes die in Nederland geldig zijn, en de rest van de unie. Wisselen tussen die twee codes? Dat is een kwestie van switchen tussen de tabbladen.

CoronaCheck

Rijksoverheid

Gratis via Google Play

Ergens anders geprikt?

CoronaCheck werkt het best als je bent geprikt door de GGD. De app werkt namelijk op de achtergrond samen met de systemen van deze partij. Heb je je vaccinatie bij een huisarts of ergens anders gehaald? Dan kun je het best even contact opnemen. Als het goed is kunnen zij je verder helpen met het krijgen van een qr-code.

Het kan trouwens zijn dat het niet lukt om een qr-code aan te maken in CoronaCheck. Meestal komt dit omdat het te druk. Het ministerie van Volksgezondheid en Sport heeft al voor piekbelasting gewaarschuwd. Het enige dat jij in dat geval kunt doen, is het later nog eens proberen.

Lees ook: Op vakantie en naar festivals met de CoronaCheck-app: zo werkt het

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu