De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo schakel je tussen de dag- en nachtmodus in Android Auto

Colin Baak
10 februari 2021, 16:49
2 min leestijd
Zo schakel je tussen de dag- en nachtmodus in Android Auto

Steeds meer mensen navigeren met Android Auto. Het is echter irritant dat de app automatisch schakelt tussen de dag- en nachtmodus. In deze tip legt Android Planet uit hoe je dat handmatig instelt.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto: wisselen tussen dag- en nachtmodus

Android Auto is hier officieel nog niet te gebruiken, maar komt binnenkort eindelijk echt naar Nederland. Veel mensen maken toch al gebruik van de navigatie-software voor in de auto. Of de interface daarvan licht of juist donker wordt weergegeven, hangt af van verschillende factoren.

Zo kan het worden beheerd door de auto, in combinatie met de instellingen van de autoradio of de lichten. Staan de lampen uit, dan wordt de lichte modus gebruikt, zet je de lampen aan dan schakelt Android Auto over op de donkere modus.

Ook kan het beheerd worden door de instellingen van je smartphone. Stel je de systeembrede donkere modus in, dan neemt Android Auto dat over, waardoor de interface altijd in donkere tinten wordt weergegeven. Toch werkt dat niet altijd even goed. Zelf de dag- of juist nachtmodus instellen doe je makkelijk via de stappen hieronder.

Android Auto review 2021

Zo stel je handmatig de dag- of nachtmodus in Android Auto:

 1. Download en installeer Android Auto;

  Draait je telefoon op Android 10 of Android 11, dan kun je deze stap overslaan omdat Android Auto al geïntegreerd is.

 2. Ga naar ‘Instellingen’ op je toestel;

 3. Scroll naar ‘Apps en meldingen’;

 4. Klik op ‘Alle apps bekijken’;

 5. Scroll naar ‘Android Auto’;

 6. Klik onderaan op ‘Geavanceerd’;

 7. Scroll naar ‘Extra instellingen in de app’;

 8. Klik onderaan meerdere malen op ‘Versie’;

  Dit doe je totdat je de vraagt krijgt om de ontwikkelingsinstellingen toe te staan.

Vervolgens volg je nog even onderstaande stappen:

 1. Klik op ‘OK’;
 2. Klik rechtsboven op de drie puntjes;
 3. Kies ‘Ontwikkelaarsinstellingen’;
 4. Klik op ‘Dag/nacht’ en kies daar de juiste instelling.

In dat laatste menu zie je een viertal opties, waarmee je bepaalt hoe de interface van Android Auto eruitziet. Zo kun je kiezen voor ‘beheerd door auto’ of juist ‘beheerd door telefoon’. Daarnaast kun je de dagmodus instellen, waardoor het uiterlijk van Android Auto altijd licht wordt weergegeven. Tot slot kun je kiezen voor ‘Nacht’, waarmee je juist de donkere interface instelt.

Meer over Android Auto

Veel mensen downloaden daarom het losse installatiebestand van Android Auto om de app te gebruiken. In Android 10 en Android 11 is de navigatie-software van Google als gezegd standaard ingebouwd.

Benieuwd naar handige applicaties om met Android Auto te gebruiken, check dan onze Android Auto-gids met de beste apps. Lees ook met welke apps je (binnenkort) allemaal kunt navigeren in de auto.

De hele maand februari 2021 staat in het teken van Android Auto en Android Automotive, de opvolger die alweer in de startblokken staat. Check daarom ook onderstaande artikelen en houd Android Planet in de gaten. Zo verschijnt er vanavond een uitgebreide review van Android Auto anno 2021. Ook zijn we op pad geweest met de Polestar 2 die draait op Automotive OS en ook daar lees je binnenkort onze ervaringen van.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu