De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

In 3 stappen een mobiel datalimiet instellen

Redactie
28 maart 2015, 16:21
1 min leestijd
In 3 stappen een mobiel datalimiet instellen

Het is mogelijk om bij een Android-toestel een datalimiet in te stellen, waardoor je niet meer over je databundel gaat. Android Planet legt uit hoe je dit precies doet.

Lees verder na de advertentie.

In Android zit sinds Android 4.0 Ice Cream Sandwich een optie om een datalimiet in te stellen. Dit limiet zorgt ervoor dat je niet meer kunt internetten als het limiet is behaald, behalve als je met wifi bent verbonden. Daarmee is de optie enorm handig voor kinderen die nog met hun datalimiet om moeten leren gaan, of voor  Android-gebruikers die absoluut niet hun databundel willen overschrijden.

In 3 stappen een datalimiet instellen

  1. datalimietGa naar Instellingen > Datagebruik.
  2. Stel hier de juiste periode in. Normaliter is dat vanaf het begint tot het einde van de maand. Sleep de balk dan naar het gewenste limiet. Ondergetekende heeft een databundel van 6GB, dus de balk wordt in de screenshot aan de rechterzijde op 5,5GB gezet. Je krijgt dan een waarschuwing als de 5,5GB is bereikt.
  3. Als laatste heb je de mogelijkheid om een datalimiet in te stellen. Dit doe je door de optie ‘Mobiele gegevenslimiet instellen’ te activeren, dat onder ‘mobiele gegevens’ staat. Op het moment dat het limiet wordt bereikt, schakelt de smartphone de mobiele  data uit.

En dat was het! Daarmee is de tweede optie handig voor degenen die enkel een waarschuwing willen als ze in de buurt van het limiet van hun bundel komen, maar kun je met de derde optie ook een meer drastische maatregel toepassen door de mobiele data in zijn geheel uit te schakelen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu