Android-apps installeren via de Android SDK

Redactie
10 juni 2014, 12:05
1 min leestijd
Android-apps installeren via de Android SDK

Android-apps zijn te installeren via de Android SDK. Dit kan handig zijn als ze  weigeren om op de normale manier geïnstalleerd te worden.

Lees verder na de advertentie.

android sdk

In een eerdere tip lieten we je zien hoe je applicaties op je Android-toestel installeert door losse .apk-bestanden naar het geheugenkaartje te slepen. Het kan echter ook op een andere manier: via de Android SDK. Deze is eigenlijk bedoeld voor ontwikkelaars, maar iedereen kan de software gratis downloaden via deze link. Vergeet niet de Android USB-drivers te installeren, zodat je via USB-verbinding kan maken met je toestel (de USB-drivers voor Windows vind je hier).

Om applicaties te installeren van onbekende bronnen ga je naar Settings > Application Settings en vink je de optie Unknown Sources aan. Schakel ook het gebruik als USB-opslag uit via Settings > SD Card and Phone Storage > Disable Use for USB Storage. Deze optie kun je later weer aanvinken.

Ga naar de Windows-commandoregel en tik: adb install path/file.apk. In plaats van path vul je het volledige pad naar het .apk-bestand in. De applicatie wordt nu geïnstalleerd.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu