De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met deze 6 tips haal je alles uit muziek-app Deezer

Erwin Vogelaar
23 augustus 2018, 13:21
4 min leestijd
Met deze 6 tips haal je alles uit muziek-app Deezer

Verschillende muziekdiensten vechten om je aandacht op Android. Spotify is de grootste en bekendste, maar ook Deezer mag er zijn. Met deze Deezer-tips haal je alles uit de app.

Lees verder na de advertentie.

De beste Deezer-tips

Met Deezer kun je ongestoord naar muziek luisteren. Dit kan gratis met reclames, of betaald en zonder onderbrekingen. Als je een abonnement neemt krijg je ook nog enkele extra’s, zoals de mogelijkheid om muziek offline te luisteren. De app zit wat anders in elkaar dan bijvoorbeeld Spotify, maar met deze tips kom je er wel uit.

1. Aanmelden en (je favoriete) muziek ontdekken

Aanmelden kan op drie verschillende manieren. Als je de app voor het eerst opent, moet je jezelf registreren. Dit kan via je Facebook-account, Google-account of door je persoonlijke informatie in te vullen en dus een Deezer-account aan te maken.

Daarna word je gevraagd om welke muziek je leuk vindt. Druk hiervoor op ‘Beginnen’. In het volgende scherm kies je de genres waar je graag naar luistert. Deezer zal daardoor beter muziek kunnen aanraden. Je zit niet vast aan deze genres, want je kunt uiteraard in de app ook naar liedjes uit andere stijlen luisteren. Vervolgens komen er enkele artiesten langs, die je zoals Tinder naar links of rechts mag swipen. Swipe alleen je favoriete artiesten naar rechts.

2. Aan de slag met Flow

Bovenaan de Homepagina staat een grote Flow-knop. Dit is een handige functie van Deezer, waarmee je zowel je favoriete muziek hoort als nieuwe muziek krijgt aangeraden. Je start met luisteren door Flow te openen en op play te drukken. Vervolgens kun je gewoon naar het volgende nummer of terug, zoals je gewend bent bij normale afspeellijsten. Vind je een nummer echt leuk, dan druk je op het hartje. Zo leert Deezer meer over je smaak. Druk op het kruisje en een nummer zal de komende 24 uur niet meer afgespeeld worden. Heb je drie keer een liedje weggestemd, dan komt dat nummer nooit meer terug.

Een muziek-app is op z’n best als je goed nieuwe muziek kunt ontdekken. Deezer poogt dit naast Flow ook op andere manieren op het hoofdscherm. Zo kun je daar rondstruinen door verschillende genres, maar ook een selectie aan playlists, populaire muziek en nieuwe releases vinden.

3. Playlists maken

Kies voor ‘mijn muziek’ bovenin het scherm. Ga hier naar ‘Afspeellijsten’ en druk op ‘Een afspeellijst aanmaken’. Vervolgens kun je een naam, beschrijving en zelfs een foto aan je afspeellijst geven. Vergeet niet het Privé-vinkje aan te tikken als je niet wil dat anderen deze playlist zien.

Om vervolgens een nummer aan de afspeellijst toe te voegen, druk je bij het luisteren van een liedje op het icoontje met de drie puntjes. Kies vervolgens voor ‘Toevoegen aan een afspeellijst’ en kies je de afspeellijst waar je het liedje in wil plaatsen. Al automatisch heb je een afspeellijst met je favoriete nummers, je mp3’s, je topnummers en de liedjes die je net gehoord hebt.

4. Meezingen met je favoriete muziek

Een hoop liedjes in Deezer zijn voorzien van liedteksten. Is dit het geval, dan staat er een ‘lyrics’ knop boven de pauzeknop in het afspeelscherm. Tik je hierop, dan kun je meezingen met je favoriete muziek.

5. Het verschil tussen gratis en premium

Hoewel je Deezer gratis kunt gebruiken, is er ook een premiumversie. Met Deezer Premium+ luister je alle liedjes zonder reclame. Je kunt met premium tevens je muziek downloaden om offline door te luisteren. Je krijgt ook de optie om te luisteren met hogere geluidskwaliteit. Om met premium muziek te downloaden ga je naar een album of hele playlist en schuif je het download-schakelaartje naar rechts.

6. Notificaties uitschakelen

Deezer houdt ervan notificaties te sturen. De app heeft een aparte Notificaties-app, maar hier kun je de meldingen niet uitzetten. Hiervoor moet je dus bij de Android-systeeminstellingen zelf zijn. Ga hier naar Apps en scrol door de lijst met apps. Als je Deezer hebt gevonden, tik je hierop. Vervolgens geef je aan dat je de notificaties voor de app stop wil zetten. Je kunt ook zodra je een notificatie krijgt de melding ingedrukt houden en direct aangeven dat Deezer wat rustiger aan moet doen. Zo kun je gebruikmaken van de app zonder telkens lastig gevallen te worden. Lekker rustig.

Download Deezer in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu