Tip: zo gebruik je de desktopwebsite met de Chrome-browser

Redactie
11 mei 2015, 17:22
1 min leestijd
Tip: zo gebruik je de desktopwebsite met de Chrome-browser

Veel websites bieden een mobiele versie van hun site aan, maar die is vaak niet zo stabiel of uitgebreid als de volledige desktopvariant. Android Planet laat zien hoe je via je smartphone of tablet toch de desktopversie bezoekt.

Lees verder na de advertentie.

Zo krijg je de  desktop website bij Android

desktopversie-chrome

Websites die een mobiele versie aanbieden, herkennen of jouw apparaat een mobiel toestel is, zoals een smartphone of tablet. Vervolgens wordt automatisch de mobiele website getoond. Mocht je graag de desktopversie van een website willen bezoeken op je mobiele toestel, kun je dat bij de website via een instelling in Chrome  aangeven.

Je drukt op de drie bolletjes waarmee je naar de instellingen gaat. Hier vink je de optie ‘Desktopversie opvragen‘ aan, waarna je naar de betreffende website gaat of de website ververst. Chrome stuurt dan het verzoek om de desktopversie te tonen. Vervolgens onthoudt de browser de optie voor de betreffende website, zodat altijd de desktopversie wordt geladen.

Niet alle websites tonen de desktopversie als de optie is aangevinkt,  want sommige websites ondersteunen deze aanvraagoptie niet. Gelukkig zijn de meeste websites geüpdatet om deze functie wel te ondersteunen, waardoor je in de meeste gevallen gewoon gebruik kunt maken van de Chrome-instelling.

Laatste nieuws over Chrome

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu