Zo maak je profielen aan in Disney Plus en krijg je betere aanbevelingen

Michel van 't Klaphek
30 september 2019, 9:11
2 min leestijd
Zo maak je profielen aan in Disney Plus en krijg je betere aanbevelingen

Gebruik je Disney Plus met het hele gezin? Dan is het verstandig om profielen aan te maken. Op die manier krijgt iedereen betere aanbevelingen en zit je elkaar niet in de weg. Ook kun je met profielen gewelddadige films verbergen voor kinderen.

Lees verder na de advertentie.

Profielen in Disney Plus: zo werkt het

Net als bij Netflix kun je in Disney Plus meerdere profielen met één account aanmaken. Dit is niet alleen handig, maar ook veilig als je kinderen gebruikmaken van de streamingdienst.

Zo maak je profielen aan in Disney Plus:

  1. Open de app en tik op jouw profielicoon rechtsonder in beeld;
  2. Tik in het nieuwe scherm op het plusje bovenaan, boven de tekst ‘Nieuw’;
  3. Kies een icoon voor het nieuwe profiel, of sla deze stap over door op ‘Overslaan’ te tikken;
  4. Geef het nieuwe profiel een naam en verschuif het vinkje naast ‘Kinderprofiel’ om ervoor te zorgen dat deze gebruiker geen volwassen films en series kan zien;
  5. Selecteer ‘Opslaan’ als je klaar bent.
Disney Plus profielen aanmaken screens

Vanaf nu staat het profiel in het overzicht. Tik op het icoon om te wisselen en ga weer terug naar het hoofdmenu om een documentaire, film of serie naar keuze te kijken. Wil je een profiel in Disney Plus verwijderen? Ga dan wederom naar de overzichtspagina met profielen (stap 2), maar kies dan ‘Profielen bewerken’. Tik op het profiel dat je wil wissen, kies onderaan voor ‘Profiel verwijderen’ en bevestig je keuze.

Disney Plus profielen verwijderen

Waarom profielen in Disney Plus maken?

Disney Plus houdt rekening met je voorkeuren en raadt nieuwe films en series aan op basis van je kijkgedrag. Door voor ieder gezinslid een apart profiel aan te maken weet de streamingdienst meer wat jouw smaak is, met betere aanbevelingen tot gevolg.

Bovendien is de optie ideaal voor gezinnen. Door als ouder een profiel voor je kinderen aan te maken kunnen ze niet naar gewelddadige films en series kijken, maar wordt er rekening gehouden met een leeftijdsbeperking. Je kunt in totaal zeven profielen aanmaken. Let wel op, want er kunnen ‘maar’ vier personen tegelijk naar Disney Plus kijken.

Het systeem is echter niet waterdicht. Het is namelijk kinderlijk eenvoudig om vanaf een kinderprofiel over te schakelen naar een ‘volwassen’ account. Je hoeft hierbij niet aan te tonen dat jij de abonnementshouder bent, bijvoorbeeld door een wachtwoord in te voeren. Momenteel is Disney Plus echter nog in ontwikkeling: wellicht dat de beveiliging in de definitieve versie wordt opgeschroefd.

Lees meer over Disney Plus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu