De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Disney Plus-tips: zo haal je alles uit de app (+ video!)

Erwin Vogelaar
12 november 2019, 14:31
4 min leestijd

Met Disney Plus heb je bijna het complete archief aan series en films van Disney in je broekzak. Met onze Disney Plus-tips laten we zien hoe je alles uit de Android-app haalt.

Lees verder na de advertentie.

Disney Plus-tips: haal alles uit de app

Naast onder andere Netflix, Videoland en Amazon Prime Video biedt ook Disney Plus een haast onuitputbare bron van dingen om te kijken. De app geeft namelijk niet alleen toegang tot bijna het complete archief van series en films uit het verleden van Disney, maar ook nieuwe content. Vanaf nu kun je nieuwe series en films van je favoriete merken kijken, zoals Star Wars en Marvel.

Hoe kan ik Disney Plus kijken?

Disney Plus-content kun je op verschillende manieren kijken. Het kan allereerst via de Android-app die je hier in de Play Store vindt. Op deze manier kijk je alle series en films op je smartphone of tablet. De app heeft ook Chromecast-functionaliteit, zodat je de beelden naar je televisie kunt sturen. Daarvoor tik je op het Chromecast-icoontje zodra dat verschijnt.

Daarnaast is het mogelijk om Disney Plus te kijken via een webbrowser, door naar de Disney Plus-website te gaan. Dat is bijvoorbeeld handig als je op je Chromebook of pc wil kijken.

Voor het gebruik heb je wel een abonnement nodig. Een Disney Plus-abonnement kost 6,99 euro per maand. Het is ook mogelijk om direct voor een heel jaar te betalen. Dan betaal je 69,99 euro, wat neerkomt op 5,83 euro per maand.

Meld je aan voor één week gratis Disney Plus

Disney Plus tips

1. Series en films zoeken op Disney Plus

Er zijn verschillende manieren om series en films te vinden in Disney Plus. Je kunt ze allereerst aantikken in het hoofdscherm, maar er ook meer gericht zoeken door op het vergrootglas-icoontje te tikken. In het volgende scherm typ je wat je wil zoeken, of ga je naar categorieën zoals “Prinsessen” of “Muppets” om door het aanbod te struinen.

2. Maak een Disney Plus-lijst

Omdat er veel te kijken valt in Disney Plus en je daar niet altijd direct de tijd voor hebt, is het handig om series en films op een lijst te zetten zodat je ze niet vergeet.

Daarvoor druk je bij je gekozen film of serie op het plusknopje. Je lijst terugvinden kan door op je profielafbeelding te drukken en vervolgens op ‘Mijn lijst’ te tikken.

3. Disney Plus-films en -series downloaden

Het is mogelijk om series en films te downloaden op je toestel. Dat is heel handig voor onderweg. Om te downloaden zoek je de serie of film op, en druk je naast de Afspelen-knop en het plusje, op het pijltje die naar beneden wijst. Dat is de downloadknop.

Alle downloads zie je vervolgens in de aparte tab onderin het scherm met hetzelfde icoontje. Daar kun je downloads ook weer verwijderen om ruimte vrij te maken op je toestel. Maak je dertig dagen lang helemaal geen verbinding met internet, dan worden de downloads geblokkeerd.

Disney Plus tips

In het instellingenmenu van de app vind je nog meer download-opties. Tik daarvoor op je profielafbeeldingen en daarna op ‘App-instellingen’. Hier geef je aan dat downloads alleen via wifi mogen en wat de downloadkwaliteit mag zijn.

Hoe beter de kwaliteit, des te meer ruimte de beelden innemen. Hier kun je tevens aangeven of de bestanden op een geheugenkaartje of de interne opslag geplaatst moeten worden.

4. Zo maak je meerdere Disney Plus profielen, ook voor kinderen

Het is praktisch om verschillende profielen aan te maken in de app, bijvoorbeeld voor elk gezinslid. Daarvoor tik je op het icoontje van je profiel, waarna je bovenin het scherm op de plus drukt bij ‘nieuw’. Kies een icoontje en vul daarna een naam in.

Is het een profiel voor een kind? Zet dan het schakelaartje bij ‘Kinderprofiel’ aan, zodat de interface kindvriendelijk wordt en er geen series en films worden aangeraden die niet voor kinderen geschikt zijn.

Disney Plus tips

5. Zo gebruikt Disney Plus minder data

Zit je niet op wifi, dan kan het streamen van Disney Plus aardig wat data verbruiken. De app heeft gelukkig een optie om dat te beperken. Ga daarvoor naar het instellingenmenu door op je profielafbeelding te tikken en kies daarna voor ‘Mobiel datagebruik’.

Kies je daar voor ‘Data besparen’, dan worden streams met een lagere kwaliteit afgespeeld, waardoor ze minder data verbruiken. Ook is het mogelijk om hier ‘Alleen wifi’ aan te zetten, zodat je niet per ongeluk via je mobiele databundel streamt.

6. Disney Plus opzeggen

Disney Plus opzeggen kan via de Play Store, mits je jouw abonnement via de Android-app hebt afgesloten. Ga in de Play Store naar het instellingenmenu door op het hamburgericoontje te tikken.

Kies voor ‘Abonnementen’ en zoek daar je Disney Plus-abonnement. Anders is het abonnement op te zeggen via de account-pagina op de Disney Plus-website. Bij factuurgegevens kies je dan voor het annuleren van het abonnement.

Kijktips

Zodra er nieuwe series en films op Disney Plus verschijnen, dan vind je de leukste kijktips terug in onze wekelijkse Chromecast-tips. Hierin zetten we de tofste nieuwe kijk- en luistertips van verschillende diensten voor je op een rij. Check hier de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu