De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Kun je geen Disney Plus kijken? Probeer dan deze 5 oplossingen

Michel van 't Klaphek
10 juli 2021, 12:04
4 min leestijd
Kun je geen Disney Plus kijken? Probeer dan deze 5 oplossingen

Krijg je Disney Plus niet aan de praat? Dat is lastig, maar waarschijnlijk kun je het probleem zelf oplossen. Android Planet helpt je op weg met 5 praktische tips voor wanneer Disney Plus niet werkt.

Disney Plus werkt niet: 5 tips om het op te lossen

In Nederland is het een van de populairste streamingdiensten: Disney Plus. Net zoals bij de concurrentie hebben mensen soms problemen met de dienst. Als Disney Plus niet werkt kun je de volgende oplossingen proberen.

1. Check je internetverbinding

Wanneer Disney Plus traag is, eindeloos blijft bufferen of helemaal niet werkt, is het probleem waarschijnlijk dichterbij dan je denkt. Controleer daarom altijd als eerst de internetverbinding van je Android-smartphone, tablet of smart-televisie.

Kijk bij een smartphone of tablet rechtsboven in de notificatiebalk. Zie je hier meerdere streepjes staan? Dat betekent dat je verbinding hebt. Controleer de snelheid door enkele andere apps op hun werking te testen. Open bijvoorbeeld een YouTube-video. Als je via mobiele data kijkt zie je als het goed is de tekens “3G”, “4G” of “5G” staan. Indien andere apps en programma’s zonder problemen werken, ligt het dus niet aan jouw internetverbinding.

Disney Plus

2. Is de audio- of videokwaliteit ondermaats?

Een pluspunt van Disney Plus ten opzichte van Netflix is dat kijken in 4K-resolutie standaardonderdeel van het abonnement is, en je hier geen meerprijs voor hoeft te betalen. Hetzelfde geldt voor films en series met surround sound en Dolby Atmos.

Disney Plus gebruikt automatisch de hoogste kwaliteit die jouw systeem aankan. Wanneer je dus merkt dat de audio- of videokwaliteit ondermaats is – en het probleem niet aan je telefoon, geluidsset of tv ligt – is er waarschijnlijk het volgende aan de hand.

Nog niet alle docu’s, films en series op Disney Plus ondersteunen de hoogste kwaliteitsstandaard. Per titel kun je controleren welke audio- en videokwaliteit ondersteund wordt. Je doet dit door in de details van films en series te kijken. Indien 4K-resolutie niet wordt ondersteund schakelt Disney Plus automatisch terug naar een lagere kwaliteit. Hetzelfde geldt voor audio.

disney plus werkt niet screen

3. Heeft Disney Plus een storing?

De technologie staat voor niets, maar er kan weleens iets misgaan. Ook Disney Plus heeft soms last van storingen. Maar wees gerust: dit is een zeldzaamheid. Om het zeker te weten bezoek je de website van Allestoringen. Indien Disney Plus een storing heeft, zit er weinig anders op dan geduld hebben.

4. Een frisse start

Disney Plus werkt niet, maar er is niks met je internetverbinding en ook zijn er geen storingen gemeld? Het is een cliché, maar werkt vaak wel. In dat geval kun je het best je Android-telefoon – of ander apparaat waarmee je kijkt – herstarten. Wacht altijd ongeveer een minuut tussen het afsluiten en weer opnieuw starten.

Ook kan het nog weleens helpen om de Disney Plus-app van je apparaat te verwijderen, om deze vervolgens weer te installeren. Wellicht is er tijdens het gebruiken een foutje in het programma geslopen die enkel met een harde reset verholpen kan worden.

→ Download Disney Plus in Google Play (gratis)

disney plus review

5. Heb je een foutcode gekregen?

Krijg je tijdens het opstarten van een film of serie een specifieke foutcode in beeld, zoals “error 41” of “error 83”? Dat is vervelend, maar biedt wel een aangrijpingspunt. Er kunnen namelijk duizend-en-een redenen zijn waardoor je geen Disney Plus kunt kijken, en foutcodes beschrijven unieke situaties.

De klantenservice van Disney Plus weet op die manier precies wat het probleem is, en kan je helpen bij het oplossen hiervan. De streamingdienst is 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken, via chat, e-mail en telefoon. Check de klantenservicepagina van Disney Plus voor verdere aanwijzingen.

Haal alles uit Disney Plus

Disney Plus is in Nederland een groot succes. Wil je zelf ook een abonnement afsluiten? Om een goede start te maken check je onze Disney Plus-tips of onderstaande video. Twijfel je nog? Lees dan eerst onze Disney Plus review. Check ook onze tips voor opschoning van de Disney Plus-kijklijst en hoe je films en series download voor onderweg. Wanneer je uitgekeken bent leggen we je graag uit hoe je Disney Plus kunt opzeggen.

Nog geen Disney Plus? Klik dan hier om je aan te melden.

Disney Plus kijken op je smartphone: check deze handige tips

Lees nog meer over Disney Plus

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu