De 3 beste apps om documenten op je Android te bekijken en bewerken

Even een document onderweg bekijken of bewerken? Dat kan gemakkelijk met Android!

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De meeste moderne Android-smartphones  en -tablets beschikken over speciale software om documenten, waaronder Word- en Excel-documenten, te bekijken en – in sommige gevallen – te bewerken. Dat is natuurlijk erg handig als je onderweg bijvoorbeeld even een bijlage die je via e-mail hebt ontvangen, wilt raadplegen. Ontbreekt een dergelijke app echter op je toestel, dan kun je Google Play induiken om er eentje te downloaden.

De meeste office-apps die je vindt in Googles app-winkel zijn bovendien gratis. Alleen voor de mogelijkheid om bestanden te bewerken, moet je doorgaans betalen. Voor een paar euro beschik je dan over een volledige office-suite op je Android-toestel, waarmee je ook onderweg productief kunt zijn. Ideaal!

Google-apps van Drive

google-documentenWil je gemakkelijk documenten bekijken en bewerken op je Android-toestel, dan kun je eigenlijk niet om de officiële apps van Google heen: Google Documenten, Google Spreadsheets en Google Presentaties, die allen onderdeel uitmaken van Google Drive.

Met deze gratis apps van Google kun je office-bestanden, spreadsheets en presentaties maken met je smartphone of tablet en al je bestanden in de cloud opslaan middels Google Drive. Daarbij krijg je kosteloos 15GB aan cloudopslag die je met elk apparaat, dus ook met je pc of Mac, kunt benaderen. Zo werk je dus thuis, onderweg en op het werk door aan hetzelfde bestand.

Download

Staan de Google-apps nog niet op je toestel, download hem dan gratis via onderstaande link. De app werkt met vrijwel elk Android-apparaat.

Google Documenten

Download Google Documenten in Google Play (gratis)

Google Spreadsheets

Download Google Spreadsheets in Google Play (gratis)

Google Presentaties

Download Google Slides in Google Play (gratis)

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.