De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

In 3 stappen de dynamische instellingen in Lollipop verbergen

Redactie
13 maart 2015, 18:22
1 min leestijd
In 3 stappen de dynamische instellingen in Lollipop verbergen

De dynamische instellingen – de knopjes die in het paneel verschijnen zodra je er één keer op klinkt – zijn in Android 5.1 Lollipop gemakkelijk te verbergen door de gebruiker.

Lees verder na de advertentie.

Knoppen verbergen

De dynamische instellingenknoppen komen voor  in sectie met knoppen die je krijgt als je het notificatiecentrum naar onder veegt, en vervolgens nog een keer naar beneden swipet. Hier heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de wifi- en bluetooth-verbinding in te schakelen of de schermhelderheid aan te passen.

Bij het inschakelen van de wifi-hotspot of kleurinversie verschenen deze functies ook als knoppen in het snelle instellingen-paneel. Met name bij kleurinversie, die veel gebruikers activeren om ‘even te proberen’, is het vervelend dat er plotseling een extra knop aan het snelle instellingen-paneel wordt toegevoegd.

Het was mogelijk om deze knoppen te verwijderen door de datum een maand vooruit en vervolgens weer terug te zetten, maar Google heeft nu een gemakkelijkere manier doorgevoerd om deze knoppen te verbergen.

In 3 stappen de dynamische instellingen verbergen

  1. Ga naar het snelle instellingenpaneel en druk lang op wifi-hotspot of kleurinversie.
  2. Vervolgens verschijnt er een scherm dat vraagt om de knop te verwijderen. Druk op ‘verberg’.
  3. Het is ook mogelijk om de autorotatieknop te verbergen. Dit kun je doen door naar Instellingen > Toegankelijkheid  te gaan en    ‘Scherm automatisch draaien’ uit te schakelen. Het scherm kantelt dan niet meer automatisch en de knop wordt vervolgens uit het snelle instellingen-paneel gehaald.

Het laatste nieuws over Android 5.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu