De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: Gmail-berichten inplannen om later te verzenden

Gijs Ettes
26 januari 2016, 14:11
2 min leestijd
Tip: Gmail-berichten inplannen om later te verzenden

In sommige gevallen is  het handig om een mailtje in te plannen, zodat het  later wordt verzonden. De gratis Chrome-extensie Boomerang voegt deze  functie toe aan Gmail.

Lees verder na de advertentie.

E-mail inplannen met Boomerang

Mail je regelmatig met mensen in een andere tijdzone of wil je een bericht verzenden op een moment dat het waarschijnlijker is dat het wordt gelezen, dan is Boomerang een handige extensie om te downloaden. Standaard heeft Gmail namelijk niet de mogelijkheid om berichten in te plannen.

Je vindt Boomerang in de Chrome Web Store. Na installatie kun je desgewenst een tutorial doorlopen om te zien wat je met de extensie kunt. Naast berichten inplannen, is  het namelijk ook mogelijk om – net als Inbox – berichten terug laten komen als reminder. Voor deze tip beperken  we ons tot de inplanfunctie van Boomerang, die gratis is uit te proberen.

Met Boomerang ingeschakeld en geautoriseerd, zie je bij het opstellen een nieuwe verzendknop met het label `Send Later.` Wanneer je hierop drukt, heb je de optie om de desbetreffende mail enkele uren, dagen of weken later te versturen. Daarnaast kun je een specifieke tijd omgeven, zolang deze maar in de toekomst is. Druk op `Confirm` om te bevestigen dat je het bericht wilt inplannen. Vervolgens komt het op jouw gekozen moment binnen in de inbox van de ontvanger. Simpel, maar doeltreffend.

boomerang e-mail inplannen

Naast  de Send Later-knop vind je ook de optie `Boomerang this in [interval] if no reply`. Met deze optie aangevinkt, zorg je ervoor dat het bericht terugkeert in je inbox als de ontvanger niet op tijd heeft gereageerd. Zo voorkom je dat belangrijke mails die je verstuurt niet (op tijd) worden opgevolgd.

Er is overigens ook een Android-app beschikbaar, die integreert met Gmail, Google Apps en Microsoft Exchange. Om hiervan gebruik te maken, is een Personal-account van 4,99 dollar per maand vereist. Een betaald abonnement heeft overigens ook niet de beperking  van tien verstuurde berichten per maand.

Download Boomerang for Android in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu