Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

In 4 stappen een Exchange-account in Android instellen

Gijs Ettes
27 april 2014, 15:19
2 min leestijd
In 4 stappen een Exchange-account in Android instellen

In Android heb je de mogelijkheid om een Exchange-account toe te voegen, maar deze zit wel een beetje verstopt. We laten in 4 stappen zien hoe je een Exchange-account in Android instelt.

Lees verder na de advertentie.

  1. Het instellen kun je doen door naar Instellingen > Accounts & Synchronisatie > Account Toevoegen > ‘Microsoft Exchange ActiveSync’ of ‘Zakelijk’ te gaan.
  2. Hier kun je de gegevens invoeren en selecteren wat je precies wilt synchroniseren.
  3. Het is mogelijk om je e-mail, contacten, kalender, taken en notitities te synchroniseren met je Android-toestel.
  4. Over het algemeen geeft dit geen problemen, maar let er wel op dat je de synchronisatie-interval niet te kort instelt. Dit kan zeer nadelige effecten op de batterijduur hebben.

Exchange en Android: e-mail

De meeste fabrikanten leveren een standaard e-mail-app mee waarmee je jouw Exchange-account kunt gebruiken. Deze app heeft vaak ‘E-mail’ als naam. Gmail, de e-maildienst van Google die standaard op Android-toestellen is geïnstalleerd, ondersteunt geen Exchange-accounts.

Daarnaast zijn er een reeks aan e-mail-apps in Google Play te downloaden die wél Exchange-accounts kunnen synchroniseren. Android Planet kiest zijn twee favorieten.

CloudMagic

cloudmagic

De CloudMagic Android-app biedt een universele inbox voor al je e-mail-accounts, en dat is een feature die velen heel belangrijk vinden. Daarnaast is het mogelijk om herinneringen voor e-mails in te stellen en kun je door middel van swipen verschillende acties uitvoeren. De app houdt vast aan het Holo-design dat met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) is geïntroduceerd en is daarmee gemakkelijk te bedienen. De interface lijkt daarbij grotendeels op Gmail, waardoor velen al aan het design gewend zijn.
Gebruikers kunnen e-mails archiveren, verwijderen, naar folders en labels verplaatsen en e-mails in een conversatieweergave weergeven. De CloudMagic Android-app is ook offline beschikbaar, kan met een code worden vergrendeld en ondersteunt ook push-notificaties.

Download Cloudmagic in Google Play (gratis)

SolMail

solmail

SolMail voegt al je e-mailaccounts toe in één app, die allen via het menu aan de linker zijkant zijn te bereiken. Ook is er een unified inbox aanwezig die de e-mails van alle accounts gebundeld toont. Ontvangen e-mail worden gefilterd op basis van of een e-mail ongelezen, als favoriet gemarkeerd of naar jou verstuurd is, of als het bericht een bijlage bevat. Ook kun je tijdens het lezen van een e-mail middens een swipe-beweging naar een volgende e-mail gaan.
De e-mail-app ondersteunt ook de swipe-beweging voor het archiveren of verwijderen van e-mails. Je kunt zelf instellen welke actie de betreffende swipe-beweging moet uitvoeren. Verder kunnen gebruikers van SolMail een signature en stickers aan hun e-mails toevoegen, en het lettertype dat gebruikt wordt voor e-mails veranderen.
Daarbij meldt SolMail dat je e-mailaccounts en wachten versleuteld en lokaal op je toestel worden opgeslagen.

Download SolMail in Google Play (gratis)

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu