De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Al je Facebook-berichten in één keer verwijderen: zo doe je dat

Mike Peek
25 april 2021, 12:54
2 min leestijd
Al je Facebook-berichten in één keer verwijderen: zo doe je dat

Wil je al je Facebook-berichten in één keer verwijderen? Dat kan! In dit artikel leggen we uit hoe je met een paar tikken al je bijdragen weghaalt.

Lees verder na de advertentie.

Facebook-berichten in één keer verwijderen doe je zo

De Facebook-app heeft een handige functie waarmee je je berichten, likes of tags eenvoudig kunt verwijderen. Je vindt hem onder ‘Activiteitenlogboek’. Er zijn veel filters beschikbaar om de berichten te zoeken waar je van af wil.

Facebook-berichten verwijderen op je Android-telefoon doe je zo:

  1. Open de Facebook-app op je Android-smartphone;

  2. Tik op het instellingenmenu rechtsboven in het scherm, herkenbaar aan de drie streepjes;

  3. Druk op ‘Je profiel bekijken’ en tik op de drie puntjes naast ‘Toevoegen aan verhaal’;

  4. Selecteer ‘Activiteitenlogboek’, zoek de Facebook-berichten die je wil verwijderen en tik ze aan;

  5. Bevestig je keuze(s).

Bovenaan het Activiteitenlogboek kun je op ‘filters’ klikken. Die helpen je bij het vinden van berichten die je wil verwijderen. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar posts uit een bepaalde periode of een specifieke categorie. Zodra je berichten verwijdert, komen ze in een prullenbak terecht. Hier blijven de posts 30 dagen staan, waarna ze definitief gewist worden. Je kunt ook zoeken naar likes, tags (wanneer iemand jouw naam onder een foto of video noemt), evenementen en zelfs bepaalde profielgegevens die je wil verwijderen.

Wil je van ál je berichten, tags of interacties (likes/reacties) af? Dan kun je in het Activiteitenlogboek het beste op ‘Activiteit beheren’ tikken. Als je voor één van deze categorieën kiest, krijg je de optie om ze allemaal tegelijk te wissen. In principe kun je dus met drie clicks vrijwel alles wat je ooit op Facebook hebt gedaan in de digitale prullenbak gooien.

Meer over Facebook

De afgelopen jaren komt Facebook vaak negatief in het nieuws, onder meer vanwege privacyproblemen en datalekken. De redactie van Android Planet heeft daarom een gids gemaakt om je privacy op Facebook te verbeteren.

Hierin leggen we uit welke stappen je kunt nemen om minder data aan het sociale medium af te geven. Ben je helemaal klaar met de app? Check dan ons artikel over het verwijderen van je Facebook-account, waarin we stap-voor-stap uitleggen hoe je vaarwel zegt tegen Facebook.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via Google Play

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu