Facebook Messenger-app krijgt donkere modus: zo gebruik je de functie

Wouter Nijsen
16 april 2019, 11:16
2 min leestijd
Facebook Messenger-app krijgt donkere modus: zo gebruik je de functie

Facebook Messenger heeft nu officieel een donkere modus, die bovendien direct voor iedereen beschikbaar is. Android Planet laat zien hoe je de functie activeert.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger donkere modus inschakelen

Facebook bracht de donkere modus een maand geleden uit als een soort easter egg, maar nu is de feature officieel beschikbaar. Dat betekent dat je ‘m gewoon via de instellingen kunt in- en uitschakelen. Dit doe je zo:

  1. Werk Facebook Messenger bij naar de nieuwste versie;
  2. Open de app en tik op je profiel-icoontje linksboven;
  3. Als het goed is, zie je bovenaan meteen de Donkere modus-optie verschijnen;
  4. Zorg dat het schakelaartje op groen staat, zodat de dark mode wordt ingeschakeld.

Vanaf nu worden al je chats in het donker weergeven, wat beter is voor je ogen. Lukt het niet? Sluit Facebook Messenger dan geforceerd af en probeer het nog een keer. Ook helpt het bij sommigen om hun Android-telefoon helemaal opnieuw op te starten.

De donkere modus voor Facebook Messenger werd eind 2018 al aangekondigd. Toen rolde een update uit met een nieuwe manier van navigeren en meer persoonlijke chats. De dark mode werd toen eventjes getoond en Facebook zei dat de update later zou uitrollen. Uiteindelijk kan nu pas iedereen met de donkere modus aan de slag.

Meer apps met donkere modus

Goed om te weten is dat Android Q, dat later in 2019 verschijnt, ook een donkere modus introduceert. Hierdoor krijgt het mobiele besturingssysteem donkere kleuren en kun je in één keer overschakelen naar een modus die fijner is voor je ogen.

De release van Android Q laat nog eventjes op zich wachten, maar diverse Google-apps zijn inmiddels van een dark mode voorzien. Voorbeelden hiervan zijn YouTube, Google Camera, de Telefoon-app en Google Nieuws. In onze gids over de donkere modus vind je nog meer apps met deze feature. Ook onze eigen Android Planet-app heeft een donkere modus. In de instellingen kun je deze inschakelen, of aanzetten tussen specifieke tijden.

Download Facebook Messenger in de Play Store (gratis)

Lees meer over Facebook Messenger

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's