De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Scherm delen in Facebook Messenger: zo laat je anderen meekijken

Michel van 't Klaphek
17 juli 2020, 9:01
2 min leestijd
Scherm delen in Facebook Messenger: zo laat je anderen meekijken

Snel even aan vrienden laten zien welke schoenen je hebt gekocht? Dat kan vanaf nu met Facebook Messenger. De videobel-app heeft een functie toegevoegd waardoor anderen mee kunnen kijken op jouw telefoonscherm. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Scherm delen in Facebook Messenger: zo werkt het

Je kent de functie al van andere apps om te videobellen. Zodra je de knop aanzet, kijken anderen (op afstand) mee op het display van jouw telefoon. Je scherm delen in Facebook Messenger doe je zo:

  1. Open Facebook Messenger en begin een videogesprek met iemand;
  2. Veeg het venster aan de onderkant van het scherm omhoog;
  3. Tik op het scherm-tekentje met de tekst ‘Deel je scherm’;
  4. Aan de andere kant van de lijn kunnen ze nu meekijken met wat er op jouw telefoonscherm gebeurt.
Scherm delen Facebook Messenger

Vanaf nu kun je bijvoorbeeld een leuk filmpje aan je vrienden laten zien of tonen welke schoenen je op het oog hebt. Houd er rekening mee dat de andere deelnemers aan het videogesprek alles op jouw scherm kunnen zien. Ze zien precies hetzelfde als dat jij ziet.

De nieuwe functie werkt voor zowel Android als iOS. Je kunt tijdens het videobellen dus gewoon jouw Android-scherm laten zien aan vrienden met een iPhone, en vice versa. Ook in Messenger Rooms voor de desktop kun je je scherm delen.

Download Facebook Messenger in de Play Store (gratis)

Facebook zet in op videobellen

Videobellen heeft dankzij de wereldwijde coronamaatregelen een vlucht genomen. De afgelopen maanden rolden meerdere techbedrijven apps en functies uit om ervoor te kunnen zorgen dat mensen elkaar met beeld kunnen bereiken. Zo ook Facebook. Het bedrijf van Mark Zuckerberg bracht onlangs bijvoorbeeld Messenger Rooms uit, waardoor je gratis kunt videobellen met maximaal 50 mensen.

Wil je liever niet met Facebook videobellen, dan zijn er genoeg alternatieven. WhatsApp, Google Meet, Houseparty en Zoom: de mogelijkheden zijn eindeloos. Neem een kijkje in onderstaande gids voor de beste apps om te videobellen met een Android-telefoon.

Lees meer over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu