De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: Mute mensen of pagina’s een maand lang op Facebook

Erwin Vogelaar
16 december 2017, 18:43
2 min leestijd
Tip: Mute mensen of pagina’s een maand lang op Facebook

Ben je even klaar met de berichten van iets of iemand op Facebook, maar wil je ze niet ontvolgen? Je kunt nu op Facebook tijdelijk muten. Dit is hoe.

Lees verder na de advertentie.

Facebook muten: een maand stilte

Facebook introduceert een nieuwe manier om mensen of pagina’s tijdelijk het zwijgen op te leggen. Deze functie is handig als een pagina bijvoorbeeld een evenement heeft met veel berichten waar je niet op zit te wachten, of dat je iemand gewoon een maandje niet wil zien. Bijvoorbeeld omdat diegene op vakantie is, daar veel foto’s van plaatst en je enkel jaloers wordt.

Om de functie te gebruiken, kijk je op je Facebook-wall. Zie je daar iemand die je liever even een maandje kwijt bent? Dan druk je op de drie puntjes rechtsboven en kies je voor ‘X tijdelijk niet meer volgen’. De berichten van die persoon of pagina worden vervolgens dertig dagen lang niet meer weergegeven.

facebook muten

Personen en pagina’s die je op deze manier ‘snoozet’ krijgen hier geen bericht van, dus je kunt zonder schuld op de knop drukken.

Is Facebook slecht voor je?

De nieuwe knop komt op dezelfde dag dat Facebook een zak in een duitje doet over het groeiende idee dat sociale media niet goed voor je is. Het onderzoeksteam van Facebook is er inderdaad achtergekomen dat het veel passief gebruiken van Facebook, dus het scrollen door de nieuwsfeed, mensen minder goed doet voelen. Mogelijk komt dit doordat men zich gaan vergelijken met de mensen op het scherm, of dat het scrollen op Facebook mensen weghoudt van echte interactie.

Mensen die vaker berichten ontvangen, reacties plaatsen en berichten op Facebook zetten, zouden zich juist beter voelen. Dat juist Facebook stelt dat mensen door meer Facebook-gebruik zich beter gaan voelen is natuurlijk een twijfelachtige conclusie. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk dat mensen die zich over het algemeen beter voelen vaker berichtjes op het sociale netwerk plaatsen. Wellicht helpt het tijdelijk kunnen negeren van mensen om ook passieve scrollers zich beter te laten voelen. Anders kan het leren kennen van nieuwe mensen wellicht helpen.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu