De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Tip: zo pas je je Facebook-meldingen aan met notificatiekanalen

Thomas Haenen
12 september 2018, 11:10
2 min leestijd
Tip: zo pas je je Facebook-meldingen aan met notificatiekanalen

Facebook voor Android ondersteunt sinds kort notificatiekanalen. Daarmee kun je zelf aanpassen welke notificaties het sociale netwerk je wel en niet mag sturen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook notificaties aanpassen doe je zo

Wil je wel een berichtje ontvangen als je een nieuw vriendschapsverzoek hebt ontvangen, maar niet als je getagd bent in een foto? Zeker weten dat je automatisch een bericht krijgt als je vrienden hun verjaardag vieren? Android-gebruikers kunnen sinds kort filteren waarover ze precies notificaties ontvangen. Dit is hoe je dat instelt.

  1. Heb je een notificatie van Facebook, houd deze dan kort ingedrukt en selecteer ‘meer instellingen’;
  2. Staat er geen notificatie, dan kun je het menu ook vinden door de instellingen van je smartphone te openen. Selecteer ‘Apps & Notificaties’  en kies vervolgens ‘Facebook’;
  3. Je bekijkt nu de app-instellingen van Facebook. Selecteer ‘notificaties’ om de verschillende notificatiekanalen te checken.

Facebook heeft de notificaties opgedeeld in liefst zeventien verschillende categorieën. Je kunt ervoor kiezen om alle notificaties in één keer aan of uit te zetten, of specifieke opties aan te vinken. Daar kun je dus behoorlijk precies in zijn: wel een notificatie voor tags, maar niet voor reacties op je eigen berichten, bijvoorbeeld.

Notificatiekanalen werden eind vorig jaar aan Android toegevoegd met de Oreo-update. Ontwikkelaars moeten echter hun apps aanpassen om de functie te ondersteunen. Veel Google-apps en andere populaire Android-applicaties ondersteunen de optie inmiddels, al zijn er enkele grote namen die ontbreken.

Download Facebook voor Android

De functie wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan zijn dat de optie nog niet beschikbaar is op jouw smartphone. Check via onderstaande link naar de Play Store of je de nieuwste versie van de app hebt. Bovendien werken notificatiekanalen alleen op toestellen met Android 8.0 of nieuwer. Loopt jouw Android-telefoon op oudere software, dan val je helaas buiten de boot.

Download Facebook in Google Play (gratis)

Lees meer over Facebook

Bron afbeelding: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu