De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: Files by Google-bestanden casten naar een Chromecast

Sten de Bruijn
17 november 2019, 10:26
2 min leestijd
Tip: Files by Google-bestanden casten naar een Chromecast

Heb je een video gemaakt die je graag wil laten zien aan vrienden, maar dan wel op het grote scherm van je tv? Vanaf nu kun je Files by Google-bestanden naar een Chromecast en andere apparaten streamen. Android Planet laat zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Files by Google bestanden casten: zo werkt het

Files by Google is een fijne app voor het vrijmaken van opslagruimte op je Android-smartphone. Het programma is daarnaast ook ideaal voor het beheren van bestanden, en is sinds vandaag nog een stukje handiger geworden. Het is voortaan namelijk mogelijk om bestanden vanaf je telefoon via Google Cast naar apparaten in je huishouden te streamen. Zo werkt het:

  1. Werk Files by Google bij naar de nieuwste versie (minstens 1.0.27);
  2. Open de app en ga naar een mediabestand;
  3. Tik op het Chromecast-icoon rechtsboven in het scherm en selecteer je Chromecast;
  4. Beheer je media vanaf je Android-toestel.
google files donkere modus

De nieuwe functie werkt met alle soorten media, of je nu muziek, foto’s of video’s wil afspelen. Bovendien kun je ook casten naar andere slimme apparaten in je thuisnetwerk, zoals een speaker van JBL of een Google Nest Mini. Ook kun je mediabestanden afspelen op een Android TV-settopbox en Google Nest Hub.

Het Chromecast-tekentje verschijnt pas in de app zodra je in een tabblad met mediabestanden zit. Wanneer er dus enkel Word-documenten en pdf-bestanden op je Android-smartphone staan, is casten niet mogelijk. Zodra je begint met casten wordt de media op volledig scherm getoond. Afhankelijk van wat je aan het streamen bent, wordt de bediening hierop aangepast. Je kunt bijvoorbeeld door fotoboeken bladeren door naar links en rechts te swipen.

→ Download Files by Google in de Play Store (gratis)

Haal alles uit je Chromecast

De Chromecast is een van de handigste Internet of Things-gadgets van de afgelopen jaren. Op Android Planet besteden we dan ook regelmatig aandacht aan de hdmi-dongle. Lees bijvoorbeeld ons artikel over het gebruik van Netflix op een Chromecast, of leer hoe je de gastmodus inschakelt. En wist je dat je via Google Stream Transfer muziek van de ene naar de andere Chromecast kunt doorsturen?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu