De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo kun je files, flitsers en meer melden in de Google Maps-app

Dennis de Vries
6 november 2019, 14:46
2 min leestijd
Tip: zo kun je files, flitsers en meer melden in de Google Maps-app

Flitsers, ongelukken, files of andere incidenten die je tegenkomt tijdens het autorijden kun je via de Google Maps-app eenvoudig doorgeven, om zo de verkeersinformatie actueel te houden. Android Planet laat zien hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Files en andere incidenten melden in Google Maps

De Android-app van Google Maps heeft sinds dit jaar de mogelijkheid om ongelukken, files en radarcontroles te melden als je onderweg bent. Sinds kort zijn daar vier nieuwe meldingen bijgekomen. Als je nu onderweg werkzaamheden, een baanafsluiting, een stilstaand voertuig of een object op de weg tegenkomt, dan kun je dat ook heel eenvoudig in de app aangeven.

Files flitsers melden in Google Maps

Zo meldt je een incident in Google Maps

Het melden van een incident dat je onderweg tegenkomt kan alleen als je in de auto zit en aan het navigeren bent. Er verschijnt dan een speciale knop in beeld, met daarin een spraakwolkje met een plusteken. Je vindt deze rechts in beeld, onder de zoek- en geluidsknop.

  1. Tik op de knop om een incident te melden;
  2. Onderin beeld verschijnt nu een scherm waarin je kunt kiezen om wat voor soort melding het gaat;
  3. Kies voor ongeluk, radarcontrole, file, werkzaamheden, baanafsluiting, stilstaand voertuig of object op de weg;
  4. Zodra je op één van de iconen tikt, wordt deze in een paar seconden toegevoegd. Gedurende deze tijd heb je de mogelijkheid te annuleren.

Het incident is nu als een klein icoontje op de kaart terug te vinden op de plek waar jij was toen je de melding deed. Het cijfer naast het icoontje geeft aan hoeveel mensen dezelfde melding hebben gedaan.

Overgenomen van Waze

Het melden van incidenten is een populaire optie in de Google Maps-app, zo zegt de zoekgigant in een blogpost. De functie is overgenomen uit navigatie-app Waze. Een sterk punt van deze navigatie-app was dat weggebruikers zelf informatie konden toevoegen, waardoor de routes altijd up-to-date konden zijn. Een paar jaar geleden werd Waze door Google overgekocht, waarna het nu sommige functies overneemt in Google Maps.

Lees meer over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu