De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met deze 7 Fire Emblem Heroes tips word jij de ultieme held

Erwin Vogelaar
2 februari 2017, 19:14
5 min leestijd
Met deze 7 Fire Emblem Heroes tips word jij de ultieme held

Nintendo’s eerste Android-game is nu gratis te downloaden. Android Planet zet enkele handige Fire Emblem Heroes tips voor je op een rij om het zo lang mogelijk in deze toffe game vol te houden.

Lees verder na de advertentie.

Fire Emblem Heroes tips

Fire Emblem Heroes kun je nu gratis downloaden in de Play Store. In deze turn based-strategiegame mag je helden uit alle Fire Emblem-games aansturen om een verhaal te volgen. Ook kun je tegen andere spelers vechten. In deze potjes doen jij en de vijand om de beurt een zet, die bestaat uit het bewegen en laten vechten van de personages. Hoewel de velden klein zijn, komt hier toch de nodige strategie bij kijken. Buiten de gevechten om is de game ook nog best complex. Met deze tips komt het echter helemaal goed.

1. Kijk goed naar de type vijanden

Omdat Fire Emblem Heroes een turn based-game is, heb je alle tijd om over je zetten na te denken. Maak hier gebruik van. Bedenk goed met welk personage je welke vijand aan gaat vallen. Het belangrijkste onderscheid tussen de personages zijn de kleuren. Elk personage heeft namelijk een ander kleur wapen. Rechts onderin het scherm zie je welke kleur sterker is tegen welke kleur. Zo kun je een personage met een groen wapen het beste aanvallen met een personage dat een rood wapen draagt.

Fire Emblem Heroes tips

Boogschutters hebben geen kleur, maar die zijn weer extra sterk tegen vliegende vijanden. Dus naast de kleuren is ook slim om te kijken welk type vijanden je tegenover je hebt staan. Richt je aandacht bijvoorbeeld eerst op de ondersteunende personages zoals healers, om daarna makkelijker de overige personage in de pan te hakken.

2. Laat je niet overwelmen

Sommige personages zijn sneller dan de rest. Hierdoor kun je de neiging hebben om met dat personage naar voren te rennen of te vliegen, terwijl de rest er achteraan hobbelt. Dat is niet aan te raden, want op deze manier zullen alle vijanden zich op dat ene personage richten en is diegene zo dood. Probeer bij elkaar te blijven, zodat de aanvallen goed verspreid blijven.

Het kan daarbij ook slim zijn om de beurt van een personage op te offeren om een ander personage sterker te maken. Dit kan als je een personage selecteert en er naast blauwe vakjes (lopen) en rode vakjes (aanvallen), er ook groene vakjes zichtbaar zijn. Kies je voor een groen vakje, dan kun je de aanval of de verdediging van een bondgenoot versterken.

Fire Emblem Heroes tips

3. Verzamel je beloningen

Fire Emblem Heroes heeft een hoop mogelijkheden om zaken te verdienen, zonder dat je er zelf geld voor hoeft uit te geven. Je moet echter wel actief achter deze beloningen aan zitten. Als je in het thuisscherm rechtsonder kijkt, dan kun je daar de maandelijkse missies vinden. Je krijgt een berichtje na elk gevecht of je progressie maakt. Heb je een missie succesvol afgerond, ga dan terug naar dit missiescherm en claim je prijs. Soms zit hier iets tussen waarmee je meer arena-gevechten kunt doen, of je krijgt items waarmee je een personage kunt uplevelen zonder te vechten. Dit kan dus enorm helpen.

Vergeet ook niet op het thuisscherm te kijken bij de uil als er een vraagteken staat, of op een personage te tikken dat hartjes boven het hoofd heeft. Misschien hebben ze wel cadeautjes voor je.

4. Level up

Worden de verhaalmissies te lastig, of gaat het juist te langzaam? Er zijn ook andere manieren om je personages sterker te maken. Met kristallen kun je ze uplevelen zonder te vechten, maar je kunt juist ook op andere plekken vechten. Duik bijvoorbeeld de arena in of gebruik de Training Tower om te trainen. Beide vind je in het Battle-scherm. Voor je het weet heb je een team met sterke manschappen waar je alles mee aan kunt.

Fire Emblem Heroes tips

Lukt het alsnog niet? Dan kan het lonen om een ander team te vormen. Je kunt bij elke missie zien wat voor type vijanden je tegen gaat komen, dus daar kun je op inspelen door een team te vormen met de juiste kleuren. Mogelijk moet je deze personages wel eerst uplevelen voordat ze iets kunnen betekenen.

5. Speel de speciale map

Om nieuwe personages vrij te spelen moet je orbs uitgeven. Er zijn echter ook andere manieren om je team uit te breiden. Als je naar het Battle-scherm gaat, staat rechtsboven ‘Special maps’. Dit zijn tijdelijke gevechten die na een bepaald aantal uren weer verdwijnen. Weet je binnen die tijd als winnaar uit dit gevecht te te komen, dan kun je soms nieuwe personages verdienen.

6. Kijk goed waar je items aan uitgeeft

Je kunt de neiging hebben om al je verdiende items zo snel mogelijk uit te geven. Het is echter slim om eerst goed te kijken wat alle mogelijkheden zijn en soms zelfs om je items te bewaren voor later. De orbs kun je bijvoorbeeld niet alleen uitgeven voor het krijgen van nieuwe personages, maar ook om je kasteel uit te breiden. Bij een groter kasteel verdienen je personages sneller ervaringspunten.

Fire Emblem Heroes tips

Ook de kristallen om je personages snel in level te doen stijgen kun je beter bewaren voor als er een nieuw tof personage verschijnt. Nieuwe personages starten altijd op level 1, maar als je jouw bewaarde items op die personages gebruikt, zijn ze direct sterk en kunnen ze makkelijk mee met de rest van je team.

7. Wees voorzichtig met geld uitgeven!

Misschien wel de belangrijkste tip: wees voorzichtig met het uitgeven van echt geld. Fire Emblem Heroes is een echte gacha-game. Dit betekent dat je eigenlijk aan het gokken bent met je geld. Je kunt de personages die je krijgt namelijk niet kiezen, want deze worden je willekeurig toegediend. Nintendo hoopt dat spelers daardoor bakken met geld uitgeven om de zeldzame personages te krijgen die ze willen. Pas daar mee op.

Download Fire Emblem Heroes in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu