6 handige Formule 1-apps en -tips voor je Android

Colin Baak
3 maart 2023, 12:51
4 min leestijd
6 handige Formule 1-apps en -tips voor je Android

De Formule 1-strijd van 2023 is inmiddels losgebarsten. Alles meekijken, weten wanneer de F1-races zijn of een poule starten met vrienden? Op Android Planet vind je de beste Formule 1-apps en tips, zodat je er helemaal klaar voor bent.

Lees verder na de advertentie.

1. Formule 1 kijken met Viaplay

Wil je elke training, kwalificatie én race kijken met Nederlands commentaar en vind je verschillende studioprogramma’s rondom de F1 ook helemaal leuk? Dan ben je vooralsnog gebonden aan (streaming)dienst Viaplay. Met een heel team wordt verslag gedaan vanuit de studio, maar ook vanuit de pits. Het bedrijf achter Viaplay heeft namelijk de F1-rechten in bezit voor de aankomende jaren.

Viaplay kost 15,99 euro per maand en biedt ook verschillende andere sporten, films, series en aanbod van andere diensten zoals Hayu en StarzPlay. Een abonnement afsluiten kan bij Viaplay zelf, waarbij je ook tijdelijk kunt kiezen voor een variant met 12,5 procent korting. Zo betaal je nog 13,99 euro per maand om te genieten van alles wat ze bieden.

Je kunt ook terecht bij veel internet- en televisieproviders. Ook daar betaal je tijdelijk een gereduceerd bedrag of kijk je zelf wat maandjes gratis. Interesse? Check dan de websites van onder andere KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile of YouFone.

Viaplay: Film, TV & Live Sport

Viaplay

Gratis via Google Play

2. Download de officiële Formule 1-app

In de Play Store vind je natuurlijk ook de officiële Formule 1-app, voor veel mensen dé bron als het gaat om F1-info. Je leest er het laatste nieuws over alles rondom de Grand Prix, maar ook schema’s en resultaten. Tevens krijg je analyses van experts, geschreven updates van elke raceronde en statistieken.

Formula 1®

Formula One Digital Media Limited

Gratis via Google Play

3. Kijken via F1 TV

Heb je ook een abonnement op F1 TV, dan kun je trouwens allerlei live-data checken in de officiële Formule 1-app. Voor veel mensen is F1 TV echter hét middel om races, trainingen en wedstrijden te bekijken. Net zoals bij Viaplay heb je gewoon beschikking over Nederlands commentaar; namelijk van de commentatoren van die dienst!

F1 TV is al vele jaren de dienst om in de cockpit van Verstappen te klimmen of mee te rijden op de voorvleugel van Hamilton. Je kunt eindeloos wisselen tussen allerlei camera’s en standpunten. Tevens is het momenteel mogelijk om een gratis proefperiode van 7 dagen te starten, zodat je aanstaand weekend mooi alles meepakt.

Voor een jaarabonnement betaal je 64,99 euro, waarbij je content ook altijd kunt blijven kijken. Dat is niet het geval bij Viaplay waarbij alle races en kwalificaties maar een paar dagen te zien zijn. Kijken naar F1 TV Pro doe je makkelijk via de Chromecast-ondersteuning die je vindt in de app.

F1 TV

Formula One Digital Media Limited

Gratis via Google Play

Draait je televisie op Android TV? Dan kun je de app niet uit de Play Store downloaden, maar je moet even handmatig aan de slag met een zogenaamd .apk-bestand. Dankzij deze handige tip installeer je die echter binnen drie minuten. Zo kun je je normale televisie-afstandsbediening bekijken en al het F1-geweld volgen zoals je wil.

F1 TV

4. Synchroniseer de racekalender met jouw agenda

Veel (van bovengenoemde) F1-apps hebben ook een race-kalender, zodat je altijd weet wanneer een kwalificatie, race of vrije training is. Misschien handig of juist niet. Wil je alles juist netjes integreren in je agenda-app op je smartphone? Surf dan even naar deze weblink.

Je kunt daar handmatig een bestandje aanmaken, dat je vervolgens importeert in je agenda. Je geeft even aan of en welke vrije training je mee wil pakken. Datzelfde geldt voor de kwalificaties, sprintraces en races. Tevens kies je hoe ver van te voren je een melding wil krijgen en je klikt op de groene knop: ‘haal de agenda op’.

Vervolgens heb je drie mogelijkheden om de nieuwe lijst met F1-afspraken te importeren. Dat kan voor je telefoon of computer, voor Google-agenda via een unieke weblink of als .ics-bestand om vervolgens handmatig in te laden waar je wil.

5. Toch Nederlands commentaar met Olav Mol

Grand Prix Radio

Olav Mol doet geen live verslag meer vanaf de racebaan, maar dat betekent niet dat we nooit meer naar hem kunnen luisteren. Download daarvoor gewoon even de Grand Prix Radio-app uit de Play Store! Via de app kun je luisteren naar het commentaar van deze vedette zoals je gewend bent.

Fijn is dat er een slider aanwezig is, waarmee je de tijd aanpast. Zo kun je ‘m volledig synchroniseren met het beeld van een andere bron. Het is ook mogelijk om via de website te luisteren, waarbij de slider opnieuw aanwezig is. Luister je naar Gran Prix Radio via andere bronnen, denk er dan wel aan dat je het geluid niet kan synchroniseren met het beeld.

Grand Prix Radio

Emixion

Gratis via Google Play

6. Poule maken met Superbru

Een F1-poule maken hoort er stiekem ook een beetje bij en in de Play Store vind je tientallen geschikte apps. Eén van de aanraders is SuperBru. Je kunt het zo gek niet verzinnen of de sport is erin te vinden, waaronder natuurlijk Formule 1.

Per race voer je in wie er op welke plaats eindigt, wie de pole pakt of wie de snelste ronde rijdt. Je kunt tijdens de race ook nog aanpassingen doen, maar dat kost je sowieso punten. Poules zijn makkelijk aan te maken en ook kun je checken hoe jij hebt gescoord ten opzichte van alle Nederlanders, of zelfs alle spelers ter wereld.

Superbru Predictor & Fantasy

SportEngage Ltd

Gratis via Google Play
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu