De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Schakel snel verbindingen in en uit via de notificatiebalk

Redactie
14 juni 2014, 14:24
1 min leestijd
Schakel snel verbindingen in en uit via de notificatiebalk

In deze tip laten we je zien hoe je snel verbindingen via de notificatiebalk in- en uitschakelt. Gebruik je een Android-toestel, dan moet je vaak naar de instellingen om bepaalde opties aan te passen, zoals je ringtone, schermhelderheid of draadloze verbindingen. Ga je bijvoorbeeld het huis uit, dan kun je wifi doorgaans uitschakelen. Hetzelfde geldt voor bluetooth: is  je toestel niet gekoppeld aan een ander apparaat zoals een draadloze speaker, schakel de verbinding dan uit om energie te besparen.

Lees verder na de advertentie.

Beheer verbindingen via de notificatiebalk

notificatiebalk

De primaire functie van de notificatiebalk, die je boven in beeld vindt, is het tonen van nieuwe sms’jes, e-mails en gemiste oproepen. Daarnaast worden hier berichten van bijvoorbeeld WhatsApp en Facebook weergegeven. Bij de meeste smartphones en tablets kun je de notificatiebalk echter ook naar beneden trekken door met je vinger vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te bewegen.

Vervolgens kun je snel wifi, bluetooth, gps of de schermhelderheid tweaken. Ook heb je bij veel toestellen de optie om mobiele data en de vliegtuigmodus in en uit te schakelen. Sommige fabrikanten, zoals Sony, bieden je de optie om het scherm met snelle instellingen aan te passen. Tik even verder (bijvoorbeeld op ‘Instellingen’) en je kunt zelf bepalen welke opties wel en niet worden getoond. Zo personaliseer je de notificatiebalk en zorg je dat alleen opties worden getoond die voor jou relevant zijn.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu