De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: Zo krijg je alsnog adoptable storage op je Galaxy S7 (Edge)

Jarno Stinissen
16 maart 2016, 13:40
3 min leestijd
Tip: Zo krijg je alsnog adoptable storage op je Galaxy S7 (Edge)

De Samsung Galaxy S7  ondersteunt de adoptable storage-functie van Android Marshmallow officieel niet. In dit tip-artikel leggen we uit hoe je deze handige feature alsnog activeert op  de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 adoptable storage verkrijgen

Adoptable storage geeft gebruikers van Android 6.0 (Marshmallow) de mogelijkheid om een micro-sd-kaartje te gebruiken als intern geheugen. Samsung heeft besloten deze feature niet te ondersteunen op de Galaxy S7, omdat  de geheugenkaart bij het eerste gebruik wordt geformatteerd en dit veel gebruikers zou afschrikken. Ook is het kaartje niet meer leesbaar voor andere apparaten.

De website MoDaCo heeft een oplossing gevonden waardoor adoptable storage alsnog beschikbaar wordt op de S7. Om de functie  te laten werken, heb je een usb-kabel, micro-sd-kaartje en Android Debugging Bridge (ADB) nodig.  ADB is een tool van Google  voor app-ontwikkelaars die fungeert als een brug tussen ontwikkelaars en apps. Het stelt hen in staat om eventuele fouten op te sporen en te verhelpen. Hieronder beschrijven we de stappen om adoptable storage te activeren.

1. Maak een back-up van je data

Tijdens het proces wordt de micro-sd-kaart geformatteerd en het geheugen  beschikbaar gesteld voor de Galaxy S7-toestel. Houd er dus rekening mee dat alle bestanden verwijderd worden. Het is raadzaam om vooraf een back-up van je opgeslagen data te maken.

2. Bepaal de hoeveelheid opslagruimte

Je kunt ervoor kiezen om de volledige opslagcapaciteit van de geheugenkaart  te gebruiken  als interne opslag. Het is echter ook mogelijk om de opslagcapaciteit te splitsen in intern geheugen en overig geheugen. Dit is handig wanneer je het micro-sd-kaartje ook  in andere apparaten wilt gebruiken.

3. Sluit je  smartphone  (met micro-sd-kaart) aan op je pc

ongewenste-apps-verwijderen

Voordat je  de Galaxy S7  aansluit op je pc, dien je eerst usb-foutopsporing in te schakelen. Ga hiervoor naar `Instellingen > Over de telefoon (of Toestel-info)` en tik vijf keer op het buildnummer om de ontwikkelaarsopties in te schakelen. Vervolgens ga je naar `Instellingen > Ontwikkelaarsopties` en schakel je usb-foutopsporing in. Verbind je toestel  vervolgens met je computer.

4. Installeer ADB

Heb je  een Windows-pc, dan kun je deze  installer  downloaden om de  benodigde bestanden werkend te krijgen. Mac-gebruikers moeten echter iets meer moeite doen. Download eerst dit Android.zip-bestand en pak het uit op je desktop. Open de Android-map en de Terminal (via `Finder > Programma`s > Hulpprogramma`s`) en sleep het adb-bestand in het venster van Terminal.

Voer  vervolgens het commando adb shell en druk op enter. ADB wordt nu gestart, maar heeft wel permissie van je Android-toestel nodig om te kunnen draaien. Keur hiervoor de melding goed die op je smartphone verschijnt.

5. Zoek je micro-sd-kaart op

Ben je eenmaal in ADB, typ dan sm list-disk  in het programma, waarna een scherm wordt getoond met het Disk ID van jouw geheugenkaartje. Hieronder is dat bijvoorbeeld disk:179:160.

Galaxy S7 adoptable storage

6. Geef de hoeveelheid opslagruimte aan

Als gezegd kun je zelf bepalen hoeveel geheugen je als adoptable storage toewijst aan de Galaxy S7. Als je  de geheugenkaart in zijn geheel wilt gebruiken, kies je voor sm partition disk:179:160 private.  Wanneer je slechts een deel beschikbaar wilt stellen als intern geheugen, dien je dit met  cijfers aan te geven. Wil je bijvoorbeeld de helft gebruiken als adoptable storage, dan voer je sm partition disk:179:160 mixed 50  in. Bevestig je keuze en wacht het proces af, wat enkele minuten kan duren.

7. Check  of het gelukt is

Heb je alle stappen doorlopen, ga dan naar ‘Instellingen > Meer instellingen > Geheugen’. Hierna zie je dat er meer intern geheugen aanwezig is. Door een bug kan het zijn dat de hoeveelheid opslagruimte niet klopt, maar het is wel beschikbaar voor jou als gebruiker. Wil je precies weten hoeveel geheugen beschikbaar en in gebruik is, dan raden we  aan om een third party-app zoals FreeSpace te downloaden.

Bron: MoDaCo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu