Tip: zo maak je van de Bixby-knop op de Galaxy S8 een Google-knop

Thomas Haenen
6 april 2017, 11:55
2 min leestijd
Tip: zo maak je van de Bixby-knop op de Galaxy S8 een Google-knop

De Samsung Galaxy S8 heeft een knop op de zijkant waarmee je direct de virtuele assistent Bixby opent. Heb je liever Google Assistant binnen handbereik, dan kun je dat gemakkelijk aanpassen.

Lees verder na de advertentie.

Zo pas je de Galaxy S8 Bixby-knop aan

Samsung gelooft heilig in Bixby, de virtuele assistent die het vorige maand introduceerde. De assistent is in de toekomst op alle Samsung-apparaten te vinden, zo belooft het bedrijf, van wasmachines tot koelkasten tot televisies. Bixby zou slimmer zijn dan andere assistenten, want hij begrijpt de context van je vraag beter en geeft slimmere antwoorden dan andere apps.

De Galaxy S8 heeft de primeur; de assistent zit geïntegreerd in verschillende meegeleverde apps. Om het gebruik van Bixby aan te moedigen, zit er zelfs een fysieke knop om de zijkant van de smartphone, net onder de volumeknop. Daarmee kun je de assistent op elk moment openen en activeren.

Van Bixby naar Google Assistant

Sommige gebruikers klagen  dat ze liever Google Assistant gebruiken, de stemgestuurde assistent van Google. Die is ook op de Galaxy S8 te vinden, maar heeft dan weer geen fysieke knop. Nu blijkt dat je relatief makkelijk de Galaxy S8 Bixby-knop kunt aanpassen. Niet via de instellingen (zo makkelijk maakt Samsung het helaas niet), maar volgens onderstaande vijf stappen.

[Update 18 april: Samsung heeft deze mogelijkheid inmiddels geblokkeerd via een update voor de Galaxy S8. Daardoor kun je niet meer de functionaliteit van de knop aanpassen zonder je toestel te rooten. Onderstaande stappen werken helaas niet meer.]

  1. Download de All in One Gestures-app hier uit de Play Store. Die laat je functionaliteit van alle knoppen op je toestel aanpassen.
  2. Open de app, en veeg naar rechts om het ‘Hard Keys’-menu te openen. Daar druk je op Enable.
  3. De Galaxy S8 opent vervolgens de Toegankelijkheid-opties. Daar moet je de app toestemming geven om je fysieke knoppen aan te passen.
  4. Ga vervolgens terug naar het Hard Keys-menu. Druk rechtsboven om het menu te openen, en selecteer vervolgens ‘Custom Keys’. Daar kies je voor ‘Add Custom Key’.
  5. Druk op de Bixby-knop om aan te geven dat je deze wil aanpassen. De app registreert dat de knop de code ‘1082’ doorstuurt. In het menu van de app hang je vervolgens een actie aan die code. Kies voor ‘Search’ en vervolgens voor ‘Voice Search’.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om andere apps te openen met de knop. Zo kan de Bixby-knop dienen als snelkoppeling voor je browser, Netflix of WhatsApp. De keuze is aan jou.

De Samsung Galaxy S8 is vanaf 28 april in Nederland te koop. Reserveer je het toestel, dan heb je het zelfs al op 20 april in huis. Je kunt de Galaxy S8 kopen voor 799 euro, of kies voor een S8 met abonnement. Gelijktijdig verschijnt de grotere Galaxy S8 Plus, die voorzien is van een 6,2 inch-scherm maar verder nagenoeg identieke hardware.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu