Zo krijg je de Galaxy S8-launcher op je oudere Samsung-toestel

Thomas Haenen
12 mei 2017, 20:42
2 min leestijd
Zo krijg je de Galaxy S8-launcher op je oudere Samsung-toestel

Op de Galaxy S8 loopt de nieuwste versie van Samsungs software, die er strakker dan ooit uit ziet. In dit artikel laten we je zien hoe je de Galaxy S8-launcher ook op je oudere Samsung-toestel kunt krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8-launcher op oude smartphone

De Galaxy S8 is uitgerust met de laatste versie van TouchWiz, ook wel Grace UX genoemd. Deze bevat ook een nieuwer homescreen dan oudere toestellen, en is in de tussentijd door Samsung in de Play Store gezet is. Deze is alleen niet te downloaden als je geen Galaxy S8 hebt.

Toch kun je de launcher van de Galaxy S8 ook op je oudere Samsung-smartphone krijgen, ondanks de beperkingen in de Play Store. Volg het onderstaande stappenplan om het apk-bestand op je smartphone te installeren. Het is goed om te onthouden dat je hiervoor een relatief recente Samsung-smartphone nodig hebt, zoals een Galaxy S6 of een Galaxy S7. De launcher werkt niet op toestellen die geen TouchWiz hebben.

Update: bij een aantal lezers leverde de installatie van de Galaxy S8-launcher crashes op. Het kan helpen om van tevoren de indeling van je homescreen te resetten. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen’ → ‘Applicaties’ → ‘TouchWiz-start’ → ‘Opslag’, om vervolgens op ‘Gegevens wissen’ te tikken. We raden je in ieder geval af de app te installeren als je geen fabrieksherstel wil riskeren op je toestel.

  1. Download het apk-bestand via APKMirror.
  2. Installeer het bestand op je toestel. Zorg dat je bestanden uit onbekende bronnen kunt installeren via je veiligheidsinstellingen.
  3. Druk na de installatie op je home-knop.
  4. Als je de Samsung-launcher al gebruikte neemt de nieuwe launcher automatisch je homescreen over: je bestaande widgets en snelkoppelingen duiken dus meteen op.

Weet je niet hoe je apk-bestanden moet installeren? Lees dan ook hoe je apk-bestanden moet installeren op Android. Daar vind je stap voor stap uitgelegd wat een apk-bestand is en hoe je deze op je Android-smartphone moet installeren.

Er zitten een aantal verschillen tussen de Galaxy S8-launcher en wat je misschien gewend bent van je oudere Samsung-toestel. Zo kun je nu zelf kiezen of je al je apps op je homescreen wil hebben of dat je een traditionele app-drawer in stand wil houden. Die drawer heeft nu geen eigen knop meer: je kunt hem openen door omhoog te vegen op je homescreen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu