De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo stuur je Bitmoji-stickers met Gboard op je Android-toestel

Wouter Nijsen
10 september 2020, 12:17
2 min leestijd
Zo stuur je Bitmoji-stickers met Gboard op je Android-toestel

In Gboard, het standaard van toetsenbord van Android, kun je persoonlijke stickers sturen die op jou lijken. In deze tip lees je hoe je dit doet.

Gboard Bitmoji: zo werkt het

Met Gboard is het al langere tijd mogelijk om stickers te sturen, bijvoorbeeld in chat-apps als WhatsApp en Telegram, maar wist je dat je de stickers ook een persoonlijk tintje kunt geven? Met Bitmoji, een app die ook met Snapchat werkt, kun je plaatjes maken die op jou lijken.

Gboard werkt samen met Bitmoji en heeft nu zelfs een specifiek tabblad voor deze stickers toegevoegd. Dit tabblad zie je verschijnen als je de bètaversie van Gboard hebt geïnstalleerd.

Wil je persoonlijke stickers maken met Bitmoji en deze vervolgens gebruiken in het Android-toetsenbord? Volg dan de stappen hieronder.

  1. Download allereerst de Bitmoji-app uit de Play Store, maak een account of meld je aan;
  2. Vervolgens maak je een selfie met de app om je persoonlijk avatar te creëren. Je hebt veel opties om je avatar aan te passen;
  3. Open nu een chat-app (zoals WhatsApp) en zorg dat je Gboard gebruikt. Tik in de menubalk van Gboard op het emoji-knopje, waarna je een apart Bitmoji-tabblad ziet verschijnen. Dit is de middelste tab;
  4. En dat was het! Je ziet al je Bitmoji-emoji verschijnen, die je vervolgens naar je contacten kunt sturen.

Bij het Bitmoji-tabblad zie je allerlei categorieën waarin je emoji zijn onderverdeeld. Zo zijn er tal van plaatjes om iemand gedag te zeggen en iemand te bedanken, maar ook lachende, verdrietige en speciale verjaardags-plaatjes. Je hebt dus genoeg stickers om uit te kiezen en kan altijd je avatar aanpassen in de Bitmoji-app.

Meer tips voor Gboard

Het Gboard-toetsenbord heeft nog veel meer features die je misschien nog niet kent. Daarom hebben we veel handige Gboard-tips op een rijtje gezet. Zo kun je het toetsenbord personaliseren, handige snelkoppelingen instellen en sneller typen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu