De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: Gifjes versturen in WhatsApp doe je zo

Marcel Vroegrijk
7 september 2017, 19:05
2 min leestijd
Tip: Gifjes versturen in WhatsApp doe je zo

Gifjes versturen in WhatsApp is misschien wel de leukste functie van de berichtenapp. Jammer genoeg is de optie een beetje weggestopt. Dit is hoe je gifjes vindt en verstuurt in WhatsApp.

Lees verder na de advertentie.

De wederopstanding van de gifjes, korte bewegende beelden die zichzelf eindeloos herhalen, is toch wel een van de belangrijkste ontwikkelingen geweest in hoe mensen met elkaar communiceren tegenwoordig. Je hoeft niet meer helemaal een reactie te typen als iemand je een berichtje stuurt. In plaats daarvan ga je gewoon op zoek naar de perfecte emoji of kies je een toepasselijk gifje uit.

Gifjes versturen in WhatsApp

Gifjes versturen in Whatsapp

Met WhatsApp kan dat ook eindelijk sinds begin dit jaar, maar je moet er wel wat moeite voor doen. Als je een gifje wilt versturen, moet je eerst op het emoji-symbooltje tikken onderaan het scherm, nog onder de balk om tekst in te voeren. Vervolgens krijg je een hele reeks emoji te zien, maar verschijnt onderaan in de app ook de optie ‘GIF’, naast hetzelfde emoji-symbool dat je net hebt aangetikt. Via dit menu kun je wisselen tussen emoji en gifjes.

Gifjes zoeken in WhatsApp

Als je op de gif-optie tikt, dan verschijnen er gelijk een aantal populaire gifjes waaruit je kunt kiezen door naar beneden te scrollen. Je kunt ook naar gifjes zoeken op WhatsApp door op het vergrootglas linksonder te drukken. De gifjes die als resultaten uit deze zoekopdracht komen, worden in een horizontale strook achter elkaar geplaatst. Je bekijkt ze allemaal door naar rechts te scrollen.

Als je het beste gifje hebt gevonden (alleen dan), tik je gewoon op de bekende verzendknop van Whatsapp. Of je kunt er eerst nog een eigen onderschrift bij bedenken, als dat niet al in het gifje zelf staat.

Zelf gifjes maken in WhatsApp

Heb je nou een leuke video gemaakt, dan kun je ook zelf gifjes maken in WhatsApp. Dit gaat vrij simpel. Je doet gewoon alsof je een video wilt versturen naar iemand en selecteert in je mediagalerij het filmpje waarvan je een gif wil maken. Vervolgens geeft WhatsApp je de mogelijkheid om je video korter te knippen.

Een gifje dat je maakt van een eigen video mag maar zes seconden lang zijn. Zodra je de video tot die maximale lengte hebt ingekort, verschijnt rechtsboven in het scherm een filmcamera-icoontje. Als je daar op drukt, maakt WhatsApp een gifje van het filmpje. Je kunt er natuurlijk ook een speciale app voor gebruiken, voor extra mooie gifjes. Uiteraard kun je ook de gifjes die eerder je op je telefoon hebt opgeslagen versturen.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu