In 8 stappen problemen met je Gmail-account oplossen
Wouter Nijsen

Als je problemen hebt met de synchronisatie van Gmail, dan kun je het beste je Google-account verwijderen en Gmail opnieuw instellen. We laten zien hoe dat moet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gmail-account verwijderen

gmail opnieuw instellenBij problemen met je Gmail-account kan het helpen om het opnieuw in te stellen of je Google-account te verwijderen. Dit kan natuurlijk ook als je een Gmail-adres niet meer nodig hebt, als je bijvoorbeeld bent overgestapt op een andere dienst. De stappen hieronder laten zien hoe je een Google-account verwijdert en Gmail opnieuw instelt. Let op: verwijder of stel je een Gmail-adres opnieuw in, dan wordt niet je Google-account volledig verwijderd.

  1. Ga allereerst naar ‘Instellingen > Accounts > Google > Google-account’;
  2. Als je hier op je Google-account drukt, zie je alle Google-gegevens die met je Android-toestel synchroniseren. Hierbij kun je denken aan je agenda, app-gegevens en documenten;
  3. Om je Google-account te verwijderen, druk je op de menuknop rechtsboven en selecteer je ‘Verwijderen’.

Gmail opnieuw instellen

gmail opnieuw instellenWanneer je dit hebt gedaan, moet je de gegevens van je Gmail-account nog verwijderen om helemaal ‘schoon’ te beginnen.

  1. Dit doe je door naar ‘Instellingen > Apps > Alle apps > Gmail’ te gaan;
  2. Als je op Gmail hebt gedrukt, kom je in het overzicht terecht. In dit overzicht druk je eerst op ‘Nu stoppen’ en vervolgens op ‘Uitschakelen’. Hierna krijg je een melding dat de app wordt vervangen door de ‘fabrieksversie’. Alle gegevens worden gewist;
  3. Start de app opnieuw op, waarna je wordt gevraagd om je Google-account opnieuw toe te voegen;
  4. Als je dit hebt gedaan, begint Gmail met het synchroniseren van je e-mails;
  5. Het is ook mogelijk om de functies van de mail-app te herstellen. Dit doe je bij de Gmail-instellingen via het hamburgermenu.

Zoek je een nieuw toestel? Check dan het overzicht met de beste Samsung-smartphones of onze top 30 met beste Android smartphones van dit moment.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.