Zo activeer je Gmail add-ons in de Android-app

Gmail-accounts zijn vanaf vandaag een stukje slimmer. Nieuwe add-ons geven gebruikers de toegang tot handige nieuwe tools.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gmail add-ons: slimme gereedschappen voor je mail

Je inbox is allang niet meer enkel een vergaarbak van verschillende berichten. Steeds vaker is het ook een overzicht van taken, notities en andere belangrijke informatie. Vaak moet je voor al die extra taken echter uitwijken naar andere apps, zeker als je Gmail gebruikt. Met nieuwe add-ons hoopt Google de dienst weer meer dan alleen een vergaarbak te maken.

Gmail add-ons brengt in feite apps naar je mailbox. Via een eigen app-winkel, de G Suite Marketplace, kun je diensten koppelen aan je Gmail-account. Als je vervolgens zo’n app ‘installeert’, is deze overal waar je je Gmail-account gebruikt terug te vinden. Niet alleen als je je mailbox opent in de browser op meerdere computers, maar ook in de Gmail-app op je smartphone of tablet. De add-ons werken dus ongeacht het apparaat dat je gebruikt.

Op moment van schrijven zijn er acht Gmail add-ons beschikbaar in Nederland. Het zijn vrijwel allemaal tools die vooral voor zakelijke gebruikers geschikt zijn. Zo zijn er meerdere CRM-tools, diensten die gebruikt worden voor klantbeheer. Ook enkele to-do diensten, waaronder Asana en Trello, hebben een add-on klaarstaan. Na het installeren van deze diensten kun je ze direct vanuit je mail gebruiken, zonder dat je als voorheen eerst een andere website of programma moet openen.

Uitleg: Gmail add-ons installeren doe je zo

Zelf add-ons installeren is vrij simpel. Daarvoor open je de G Suite Marketplace, Google’s overzicht van diensten die met Gmail, Google Drive en meer integreren. In de nieuwe categorie ‘Add-ons voor Gmail’ staan alle diensten vervolgens verzameld. Selecteer de add-on van je keuze, en druk vervolgens op de ‘Installeren’ knop rechtsboven. Daarna vind je de dienst direct terug in Gmail op je browser of in de Android-app.

Gmail add-ons werken alleen met de Gmail-app van Google, die standaard op vrijwel elke Android-smartphone staat. Via onderstaande link kun je hem ook in de Play Store vinden. Gebruik je een andere mail-app, dan heb je helaas pech en zul je moeten overstappen.

→ Download Gmail in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.