De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: Gmail afzenders blokkeren en uitschrijven voor mailings

Gijs Ettes
23 september 2015, 10:06
1 min leestijd
Tip: Gmail afzenders blokkeren en uitschrijven voor mailings

De Gmail-app voor Android heeft er met de laatste update een aantal fijne functies bij gekregen. Je kunt je nu bijvoorbeeld eenvoudig afzenders blokkeren en je vanuit het menu afmelden voor mailinglijsten.

Lees verder na de advertentie.

Uitschrijven voor mailings

Maak je gebruik van de meest recente versie van de Gmail-app, dan vind je als je op de menuknop rechtsboven drukt een nieuwe optie: ‘Afmelden’. Ontvang je regelmatig (en ongewenst) berichten omdat je op een bepaalde mailinglijst staat, dan kun je je eenvoudig afmelden door op deze optie te klikken en je keuze te bevestigen. Deze functie was al langer beschikbaar in de webversie van Gmail.

Gmail afzenders blokkeren

Een andere nieuwe functie is dat je nu vanuit Gmail afzenders van mails kunt blokkeren. Open een mail, tik op de menuknop naast de naam van de afzender en kies ‘Blokkeren’. Je ontvangt nu geen berichten meer van de afzender, al kun je dit in de instellingen van de Gmail-app ongedaan maken als je spijt krijgt.

Google rolt beide functies overigens gefaseerd uit, waardoor het even kan duren voordat ze bij jou beschikbaar worden. Via onderstaande link download je de meest recente versie van Gmail voor Android.

Download Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu