Tip: zo kun je met Gmail mailtjes toevoegen aan Google Tasks

Wouter Nijsen
13 mei 2019, 12:47
2 min leestijd
Tip: zo kun je met Gmail mailtjes toevoegen aan Google Tasks

Na de nieuwste update is het mogelijk om met de Gmail-app mailtjes toe te voegen aan Google Tasks. Hierdoor kun je reminders instellen om bijvoorbeeld te reageren op een mailtje, of een specifiek taak op te pakken. We laten zien hoe het werkt in de Android-apps van Gmail en Google Tasks.

Lees verder na de advertentie.

Gmail Google Tasks-integratie: zo werkt het

De Google Tasks-integratie in de Gmail-app werd onlangs ontdekt en is nu officieel beschikbaar. Met de feature is het mogelijk om mailtjes aan Google Tasks toe te voegen, zodat al je to-do’s bij elkaar staan.

Zo’n herinnering toevoegen is handig als je bijvoorbeeld een belangrijk mailtje ontvangt waar je op moet reageren. In de Google Tasks-app wordt deze to-do neergezet, kun je extra informatie toevoegen en een deadline instellen.

Om de functie te gebruiken, heb je de nieuwste versie van Gmail en de Google Tasks-app nodig. De Gmail-update wordt naar iedereen uitgerold, maar kun je ook via deze link op APK Mirror downloaden. Lees vervolgens onze tip over het installeren van apk-bestanden om de app bij te werken. Volg dan het stappenplan hieronder om mailtjes via Gmail aan Google Tasks toe te voegen.

  1. Open een mailtje in de Gmail-app en tik op de drie puntjes rechtsboven;
  2. In het menuutje zie je onderaan de optie ‘Toevoegen aan Tasks’ verschijnen. Tik hierop om van de e-mail een taak te maken;
  3. Onderaan zie je vervolgens de melding ‘Nieuwe taak gemaakt’. Druk op ‘Weergeven’ om de Google Tasks-app te openen;
  4. In de app kun je meer gegevens invoeren aan de todo, een datum en tijd kiezen en eventuele subtaken toevoegen.

De nieuwe feature is extra handig nu Inbox by Gmail is gestopt. Met die e-mail-app van Google was het ook mogelijk om vanuit je inbox to-do’s en notities toe te voegen. Hiervoor heb je nu twee apps (Gmail en Tasks) nodig, al biedt Tasks wel meer opties voor je taken dan Inbox.

Download Gmail in de Play Store (gratis)

Download Google Tasks in de Play Store (gratis)

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu