Tip: zo gebruik je de nieuwe offline-modus van Gmail

Michel van 't Klaphek
15 mei 2018, 20:33
2 min leestijd
Tip: zo gebruik je de nieuwe offline-modus van Gmail

Er zit een nieuwe functie in Gmail waardoor je voortaan in de browser zelf berichten offline kunt opslaan, en niet langer een plugin hoeft te gebruiken. We laten zien hoe je deze functie activeert.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Gmail offline-modus: zo gebruik je het

Google besteedde tijdens de I/O 2018-keynote de nodige aandacht aan Gmail. Naast grote toevoegingen zoals ‘Smart Compose’, krijgen we ook meer subtiele verbeteringen, zoals een nieuwe offline-modus.

Hiermee kun je zonder actieve internetverbinding berichten lezen, je inbox doorzoeken en alvast berichten opstellen. Deze worden verzonden zodra je weer verbinding maakt. De functie werkt voorlopig enkel in de Gmail-webversie op je computer.

Zo stel je de nieuwe offline-modus in: 

  1. Schakel als eerst over naar de nieuwe versie van Gmail, indien je dit nog niet hebt gedaan. Dit doe je door op het tandwielicoon rechtsboven te klikken en ‘Probeer de nieuwe Gmail’ te selecteren;
  2. Tik in de nieuwe versie van Gmail wederom op het tandwielicoon en selecteer ‘Instellingen’;
  3. Selecteer het tabblad ‘Offline’ aan de rechterkant en zet een vinkje bij ‘Offline mail inschakelen’;
  4. Vervolgens kun je naar wens je voorkeuren opgeven, zoals tot hoe ver terug je e-mails offline wil opslaan en de beveiliging instellen. Druk op ‘Wijzigingen opslaan’ om de instellingen te bevestigen.
Gmail offline-modus

Werkt alleen in Chrome, of toch niet?

Uiteraard moet je wel internet hebben om e-mails te ontvangen en verzenden. Google zegt op haar forum dat de functie enkel werkt in de eigen Chrome-browser. Tijdens het testen bleek echter dat ook Firefox en Opera ondersteund worden.

Fervent Gmail-gebruikers weten dat het mailprogramma sinds jaar en dag een Chrome-plugin heeft voor het offline opslaan van bestanden. Deze browserextensie verdwijnt eind 2018, waardoor je er verstandig aan doet nu alvast bovenstaande tip ter harte te nemen.

Ook interessant: Google I/O 2018 round-up: alle aankondigingen op een rijtje

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu