Aanpasbare veegbewegingen in Gmail gebruiken: zo doe je dat
Michel van 't Klaphek

Het is mogelijk om in de Gmail-app aanpasbare veegbewegingen te maken. Hiermee krijg je meer mogelijkheden tot je beschikking dan enkel e-mails archiveren en verwijderen. In deze tip lees je hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gmail veegbewegingen aanpassen in 4 stappen

Veegbewegingen werken snel en makkelijk. In apps als Facebook Messenger en WhatsApp kun je makkelijk op elkaar reageren door het berichtje een kant op te swipen, en ook in Gmail kun je hiermee aan de slag. Door e-mails naar links of rechts te vegen kun je berichten als (on)gelezen aanvinken, archiveren, verwijderen, naar andere mappen verplaatsen en snoozen. Uiteraard kun je de veegbeweging ook blanco laten, waardoor er geen functie aan is gekoppeld.

Zo pas je veegbewegingen in Gmail aan:

  1. Open Gmail op je smartphone op tablet, tik op de drie streepjes linksboven, scrol naar beneden en selecteer ‘Instellingen’;
  2. Kies ‘Algemene instellingen’, ‘Veegacties’ en tik op ‘Wijzigen’;
  3. Vervolgens kun je aangeven voor beide richtingen wijzigen wat een veegbeweging doet.

Kleine, maar handige functie

Alhoewel de mogelijkheid om aanpasbare veegbewegingen te maken behoorlijk klein is, verhoogt het je productiviteit wel enorm. Indien je bijvoorbeeld een bericht binnenkrijgt, maar geen tijd hebt om te antwoorden, veeg je hem simpelweg naar een kant om hem te dempen. Ook kun je berichten zo snel en gemakkelijk verplaatsen naar een andere map.

De afgelopen tijd werkt Google haar mail-app continu bij. Zo kan Gmail sindskort mailtjes toevoegen aan Google Tasks en zo bijvoorbeeld reminders instellen. Bovendien helpt Smart Compose je bij het opstellen van een mailtje met slimme woordsuggesties. Tot slot kun je met Gmail ook mailtjes inplannen, zodat ze op een gunstig tijdstip bij de ontvanger aankomen.

Lees het laatste nieuws over Gmail

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.