Aanpasbare veegbewegingen in Gmail gebruiken: zo doe je dat
Michel van 't Klaphek

Het is mogelijk om in de Gmail-app aanpasbare veegbewegingen te maken. Hiermee krijg je meer mogelijkheden tot je beschikking dan enkel e-mails archiveren en verwijderen. In deze tip lees je hoe het werkt.

Gmail veegbewegingen aanpassen in 4 stappen

Sinds jaar en dag kun je in Gmail gebruikmaken van veegbewegingen. Een handige functie, maar nogal beperkt. De enige mogelijkheden waren namelijk e-mails archiveren en verwijderen. Daar bracht een update eerder dit jaar verandering in.

Je kunt ook e-mails als (on)gelezen aanvinken, verplaatsen naar andere mappen, ‘snoozen’ en geen actie instellen. Indien je geen gebruik wil maken van de veegbewegingen, kies je voor de laatste optie: ‘Geen’.

Zo maak je gepersonaliseerde veegbewegingen:

  1. Download eerst de nieuwste versie van Gmail;
  2. Tik op de drie streepjes linksboven, scrol naar beneden en selecteer ‘Instellingen’;
  3. Kies ‘Algemene instellingen’, ‘Veegacties’ en tik op ‘Wijzigen’;
  4. Vervolgens kun je aangeven voor beide richtingen wijzigen wat een veegbeweging doet.

Kleine, maar handige functie

Alhoewel de mogelijkheid om aanpasbare veegbewegingen te maken behoorlijk klein is, verhoogt het je productiviteit wel enorm. Indien je bijvoorbeeld een bericht binnenkrijgt, maar geen tijd hebt om te antwoorden, veeg je hem simpelweg naar een kant om hem te dempen.

Gmail-gebruikers vroegen al jaren om deze functie. Google besteedt de afgelopen periode veel aandacht aan haar e-mail-app. Eerder werd het bijvoorbeeld al mogelijk om de app offline te gebruiken en rolde een nieuw design voor de computerversie uit.

Lees het laatste nieuws over Gmail

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.